Нищо ново - и от 13-ия път ЦСКА не можа да спре Лудогорец (ВИДЕО)


Нищо ново - и от 13-ия път ЦСКА не можа да спре Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2635 0

Лудогорец очаквано спечели с 2:1 домакинството си на ЦСКА в голямото дерби на 13 кръг в Първа лига на своя стадион в Разград. Негативната традиция в първенството се запази и "червените" не можаха да отбележат дори гол, камо ли да се преборят за първи успех над този съперник в елита от вече 13 мача. 

Все пак, за първи път ЦСКА стигна поне до гол срещу "орлите" в Разград.

Вандерсон от нищото откри резултата в 28-ата минута с фантастичен далечен шут, който направи безпомощен Георги Китанов. Това бе първият точен удар на "орлите", но пък в края на полувремето Клаудиу Кешеру нацели гредата от реално единственото чисто положение в мача.

След почивката отново без никакво предизвестие Лудогорец разчупи скуката на терена с попадение на Козмин Моци от корнер - той стреля с глава, а Георги Китанов се намеси несериозно и допусна гола.

В 70-ата минута Рафаел Перес си изкара втори жълт картон и съвсем наклони везните в полза на домакините. "Армейците" можеха да стигнат до почетен гол в 85-ата минута, когато центриране на Антон Недялков рикошира в Лукас Саша и топката срещна гредата.

Това обаче се случи в 91-ата след страхотен изстрел от дъгата на Густаво Кулма.

Така Лудогорец се изравни на върха с Левски с 31 точки, като на 16 ноември ще изиграе отложеното си домакинство на Берое и ще може еднолично да окупира върха. ЦСКА остава на пето място в класирането след 13 кръга с едва 21 пункта.

Първите десет минути предложиха предимно накъсана игра, макар темпото да не бе ниско и двата тима видимо да се пресираха. Освен честите нарушения зрителите видяха само един точен изстрел - на Рубен Пинто от около 25 метра, който по никакъв начин не притесни Владислав Стоянов.

В 15-ата минута жълт картон за много грубо влизане получи Рафаел Перес, който с бутоните напред изби топката от краката на Светослав Дяков.

С наближаването на половин час игра ЦСКА продължаваше да не успява да пробие защитата на противника, дори от няколкото статични положения. Домакините пък можеха да се похвалят с по-бързи атаки, но твърде малко на брой и незавършвани с удари.

Изведнъж от нищото Лудогорец отне топката в средата на терена и Вандерсон напредна срещу защитния вал на ЦСКА. Последва великолепен изстрел от около 30 метра и Георги Китанов бе разпечатан - домакините поведоха с 1:0 с първия си точен удар и реално без положение.

"Орлите" заиграха доста по-уверено след отбелязването на гола и в 34-ата минута създадоха стопроцентова ситуация за ново попадение. Джонатан Кафу центрира на точката за дузпа, където Клаудиу Кешеру бе оставен непокрит, но румънецът нацели външната страна на гредата.

В 37-ата минута Божидар Чорбаджийски и Петрус Бумал се разминаха с топката след центриране на Давид Шимао, която пък тупна коварно и мина на сантиметри от страничния стълб.

В 45-ата минута Густаво Кулма добре отклони топката с глава от близката към далечната греда, но всички се разминаха отново с нея и тя пак излезе в аут.

В началото на втората част грешка на Игор Пластун позволи на резервата Кирил Десподов да излезе очи в очи с вратаря, но Стоянов се хвърли в краката му и предотврати опасността.

До 60-ата минута двубоят се развиваше основно в половината на Лудогорец, но без да има никакъв ефект и дори опит за удар към Владо Стоянов.

И точно както през първото полувреме, Лудогорец отново изненада съперника с убийствена ефективност - след центриране от корнер Моци стреля с глава, а Георги Китанов се намеси левашки и позволи а топката да се оплете в мрежата.

В 70-ата минута очаквано Рафа Перес направи необмислена постъпка и си изкара втори жълт картон, с което остави съотборниците си с човек по-малко.

В следващите мигове на терена се настани настроението, че резултатът е ясен - и двата тима пробваха няколко далечни и неточни удари, но в 85-ата ЦСКА можеше да стигне до гола. Хубава атака по лявото крило завърши с центриране на Кирил Десподов, което рикошира в рамото на Лукас Саша и разтресе гредата.

В предпоследната минута центриране на Недялков отляво не бе изчистено по най-добрия начин и Кулма с фамозен изстрел от дъгата на пеналтерията маркира крайното 2:1.

Състав на Лудогорец:

Владислав Стоянов, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Сисиньо, Лукас Саша, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру

Състав на ЦСКА:

Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Рафаел Перес, Станислав Манолев, Рубен Пинто, Давид Шимао, Петрус Бумал, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Густаво Кулма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички