Не е само класирането: ЦСКА записа най-трагичните си показатели за последните 4 сезона


Не е само класирането: ЦСКА записа най-трагичните си показатели за последните 4 сезона
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6890 0

От началото на сезона на ЦСКА не впечатлява с постоянно представяне на терена, като в неделя вечер Берое нанесе тежък удар по амбициите на „червените“, макар и все още в началото на шампионата. Отборът на Люпко Петрович не се представи на ниво в Стара Загора, като допусна редица грешки, които помогнаха на „зелените“ за успеха.

След 11-ия кръг в Първа професионална лига ЦСКА вече е на четвърто място, изоставайки сериозно от Левски и Лудогорец. Също така след снощния успех на Локомотив Пловдив срещу Витоша Бистрица и "смърфовете" имат преднина от 4 точки. При загубата от Берое с 2:1 това бе петият мач от началото на сезона, в който отборът от „Българска армия“ допуска два гола. Освен това  за първи път от 4 сезона „червените“ имат толкова много допуснати голове – 13. Головата разлика в момента на ЦСКА е 4, като отборът е отбелязал 17 гола. Първите три отбора в калсирането имат доста по-позитивна статистика, головата разлика на Лудогорец е 13, на Левски - 17, а на Локо Пд  - 11.

За сравнение - в нито един от предходните три сезона тимът не е имал толкова лоши показатели. В първите 11 кръга на сезон 2016/2017 ЦСКА има 6 допуснати и 18 отбелязани попадения. В този период начело е първо Христо Янев, който след това е заменен от Едуард Йорданеску. Тогава Верея, Нефтохимик, Пирин, Дунав и Левски отбелязват попадения, като единствено срещу бургаския тим ЦСКА записва победа с 5:1.

През следващата кампания 2017/2018 след 11-ия двубой в шампионата "червените", тогава под ръководството на Стамен Белчев, са втори на точка зад Лудогорец. Освен това имат 8 допуснати попадения и цели 30 вкарани. В първия кръг записват равенство със Славия - 1:1, а в следващия губят от разградчани с 0:1. В 11-и кръг завършват 2:2 с Етър във Велико Търново, а в останалите три двубоя, допуснатите попадения са по-скоро почетни. "Червените" побеждават с 2:6 Ботев в Пловдив, с 4:1 Локомотив Пловдив и с 6:1 Витоша Бистрица.

В началото на миналия сезон начело бе Нестор Ел Маестро. Под негово ръководство за същия период възпитаниците му отбележиха 21 гола и допуснаха едва 4. Първият допуснат гол бе в четвърти кръг у дома от Славия за 2:1. А останалите 3 при загуби в дербитата с Лудогорец и Левски с 1:0 и за 3:1 от Черно море на "Армията". Ел Маестро често бе критикуван, че не залага на особено атрактивната игра, като основният проблем при него бе, че не успя да спечели точки в най-важните двубои. След него на треньорския пост застанаха Любослав Пенев, а след това и Добри Митов, който в момента е помощник-треньор.

В края на юли официално бе назначен Люпко Петрович и противно на очакванията, че с идването му отбраната ще бъде най-силното звено, именно там отборът изпитва големи затруднения. 7 от попаденията са допуснати у дома от отборите на Етър, Черно море, Арда, като и още два на символичното домакинство на Левски. Ясно е, че част от големите промени в отбрана идват и от факта, че доскорошният капитан на тима – Николай Бодуров, е тотално зачеркнат, а в предходните кампании имаше основна роля за доброто представяне на защитата. Освен доброто му представяне на терена, той бе сред лидерите в отбора, а именно такива се вижда, че липсват в момента.

Все още се правят експерименти в състава, като Петрович не успява да наложи една схема и едни титуляри, което създава големи проблеми. В последните 4 двубои дори реши да направи и вратарска рокада. Витаутас Черниаускас бе заменен от Густаво Бусато, който пази срещу Берое, Царско село, Ботев Пловдив и Локомотив (Горна Оряховица) за Купата. Единствено срещу старозагорци бразилецът допусна попадения, но е видно, че в защитен план се изпитват сериозни затруднения. Нещо нетипично за отбор, воден от Петрович.

Към момента сърбинът има доверието на Гриша Ганчев и изглежда, че ще остане, въпреки скандиранията на феновете срещу него. В събота отборът домакинства на Витоша Бистрица в мач, в който със сигурност феновете ще очакват да видят изразителна победа, която да поуспокои ситуацията в "червения" лагер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички