Мауридес: Искам възможно най-дълго в ЦСКА и да напиша история с клуба


Мауридес: Искам възможно най-дълго в ЦСКА и да напиша история с клуба
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2679 0

Нападателят на ЦСКА Мауридес разкри, че се чувства много щастлив в клуба и има само едно нещо в България, което не му харесва - това, че не може да говори езика ни.

"Всичко в България е прекрасно, само не ми харесва това, че не мога да говоря езика ви. Искам да си говоря с хората. Футболът тук е на много добро ниво, най-високото, на което съм играл в кариерата си. Ще дам всичко за ЦСКА", коментира бразилецът пред "ТВ+".

Голмайсторът на "червените" заяви, че не мисли за кариерата си след ЦСКА. "Искам да остана тук много дълго и да напиша история с този отбор. Това, че дойдох тук, е най-хубавото, което ми се е случвало. Колективът е много добър, общувам с всички, но най-много с Жоржиньо, Енрике и Джеферсон", каза още той.

Мауридес разкри, че се надява настоящият сезон да е най-добрият в кариерата му. Той призна, че най-любимият му гол е онзи в първия му мач за "червените".

Бразилецът посочи, че не се притеснява от факта, че е трябвало да замени голмайстор като Фернандо Каранга. Той разкри и какво е повлияло на идването му в българския клуб.

"Получих добра препоръка от Джеферсон, а и мениджърът ми познава добре клуба. Диого Виана ме увери, че ЦСКА готви много сериозен проект, а има и фанатични фенове. Затова не мислих много по предложението", коментира той.

Стана ясно още, че нападателят е имал много прякори в родината си - Твърдоглавия, Дребния и Голямата глава. Сегашният прякор, сложен му от феновете - Звяра, много му харесвал. "Всяка проява на внимание от тяхна страна ме прави щастлив", посочи той.

Мауридес е играл като вратар, ляв бек и халф, преди да му бъде поверена атаката, където винаги е мечтал да играе.

Той разказа и че трудното детство го е направило по-силен човек. Със семейството му в Бразилия са вършели всичко в една стая - готвене, спане и т.н.

"В първенството засега вървим добре - 4 победи и 1 загуба. Трябва да продължим ритъма и който издържи най-дълго, той ще е шампион", посочи играчът.

За финал Мауридес говори и за скандала между него и Козмин Моци след мача в Разград. "Той прояви неуважение към нашите привърженици, затова реагирах така", сподели нападателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички