Любослав Пенев оприличи футбола ни на "механа с оркестър", където "някой си поръчва една специална музика"


Любослав Пенев оприличи футбола ни на "механа с оркестър", където "някой си поръчва една специална музика"
Снимка: БГНЕС

1674 0

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев отново изригна по отношение на Българския футболен съюз и съдийските назначения. Според него не е нормално човекът, който е бил посочен за четвърти арбитър срещу Лудогорец за Купата сега да ръководи шампионатния дуел като главен съдия. Двубоят между двата тима е в събота в Разград. Според Пенев Българският футболен съюз е като "механа с оркестър", където някой идва, за да си поръча "една специална, специална музика".

"Анализ в момента няма да правя открит пред вас нито на отбора на Лудогорец, нито на нашия отбор. Той е направен. Каквото е трябвало, сме го взели предвид. Имаме достатъчно време за повече информация към футболистите, ако се наложи. Работим по програма, ако трябва да се върнем към мача само за едно нещо – и двата отбора играха добре, просто победи по-добрият. С разлика във футболните елементи. Нека там се реши спорът между отборите – на терена и между футболистите, а също и треньорските щабове, които са отстрани. А не – отново казвам и повтарям – основни действащи лица, които да искат да са главни герои, да избиват комплекси, да бъдат съдийската четворка.

Не знам колко е редно и логично четвъртият съдия (от мача за Купата – Драгомир Драганов) след три дена да ти свири мач. Ако беше нещо помощник, делегат евентуално… Ако имаме още 4-5 мача в региона, може би двамата странични също ще ни бъдат главни. Това може би са някакви неща, които не познавам в Правилника. За мен не е нормално", заяви Пенев на пресконференцията преди двубоя с разградчани.

"Защо не е нормално ли? Главният съдия (Николай Йорданов) свири преди няколко кръга в София, мисля, че се представи добре. Поне така го беше отчел делегатът, но това, което направи онзи ден, е наистина недопустимо срещу футбола. Неговите решения през цялото време от мача не могат да бъдат част от един професионален футбол, от един празник. Стадионът е пълен, всички искат да дойдат и да видят футболистите. А той се превърна в основен, негативен, отрицателен герой. Аршинът му беше различен, рискуваше здравето на нашите футболисти в два случая – единият път беше Жоржиньо, другият – Али Соу. Играчи с жълти картони извършиха много фаулове, а не получиха втори жълти. Това не е окей за развитието на нашия футбол, а ние освен за футбол винаги отделяме много време да коментираме съдиите”, добави още Пенев.

"По време на мача очаквам да се случат подобни неща. Не е добре това. Говорим за негативно явление. Тази цялата история, българският футбол, тази футболна централа, съдиите – всичко това ми прилича – някои да не се обидят – на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална, специална музика и тя започва да се свири. Това е едно нарочно съдийство, което се случи в сряда. Мачът беше много добър за двата отбора. В никакъв случай не мога да оправдая това, което се случи, или пък да бъда спокоен преди следващия мач. Този човек рискува здравето на професионални спортисти. Кой поръчва музиката ли? О, не знам. Не знам. Не съм клиент на тази механа".

А какво сподели Стойчо Стоилов за целите пред ЦСКА и от какво ще бъде разочарован - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички