Кристиано Джарета: Играчите нямат манталитета да полагат извънреден труд

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю за "Тема Спорт". В него той говори за работата си на "Българска армия и за редица други теми свързани с клуба.

"В началото прекарвах почти цялото си време в опит да разбера какво се случва около мен като организация и екип. Останах приятно изненадан от ЦСКА. Видях някои добри неща, а и други, които трябва да подобрим.

Освободен от ЦСКА разкрива тайни на Осиек

Доскорошният вратар на ЦСКА Данте Стипица говори в Хърватия за качествата на "червените", които са евентуален съперник на Осиек във втория кръг н...

Едно от нещата, които е подходящо да изработим, е проект как да развиваме футболистите, особено младите. И тук говоря не само със задължителните тренировки, но и индивидуално - извън официалното им време с отбора. Под развитие имам предвид много елементи, като например игра с десния и левия крак, с глава и доста други подобни.

Опитните състезатели също трябва да имат стремежа постоянно да се подобряват. Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Необходимо му е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област.

ЦСКА с важно съобщение преди реванша с Титоград

От ЦСКА публикуваха важна информация за своите фенове преди гостуването на Титоград. Двубоят ЦСКА - Титоград е във вторник (16 юли) от 20:30 мест...

Играчите нямат манталитет за полагане на извънреден труд. За жалост не го видях при своето идване. Но това е сходен проблем и в Италия. Най-важният капитал за клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите.

Това всъщност е най-добрият начин да печелиш в страна като България, където няма много източници на приходи - нито от билети, нито от тв права. Ние се гордеем, че имаме много привърженици, но не можем да кажем, че голяма част от тях идват на стадиона", заяви Джарета.

Вчера пък стана ясно, че Джарета е поканил легендата на италианския футбол Антонио Ди Натале да изгледа някой от мачовете на "Българска армия". Повече по темата вижте в този материал на SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!