Край на сагата! Емблемата отново е на ЦСКА

След новините около новия стадион "Българска армия" сега привържениците на ЦСКА имат нов голям повод за радост. Дългогодишната сага с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД най-сетне приключи и ЦСКА вече е притежател на емблемата, съобщава "Тема спорт".

Информацията допълва, че на практика всички активи са връчени на "армейците" от съда. Сметката за заплатените от "Ред Енимълс" 8 милиона лева (на 11 октомври 2018 г.) е влязла в сила. Фалиралото дружество имаше задължения към НАП, които са още от далечната 2005 г. Клубът на Гриша Ганчев ще покрие около 40% от задълженията на ПФК ЦСКА АД.

Откъде изведнъж в ЦСКА се размечтаха за титла?

Мечтите по принцип са хубаво нещо. Но когато желаното се представя да действително, влизаме в заблуда. Нещо подобно се случва в ЦСКА през последн...

За "червените" предстоят юридически процедури, с които активите на фалиралото дружество официално ще им бъдат прехвърлени. Очаква се решение от съда, с което синдикът Дора Милева да започне разплащането към кредиторите. Общо 143 физически и юридически лица ще получат определена сума, а най-голяма част от 8-те милиона ще поеме към Агенцията по приходите.

Това, което най-много вълнува феновете е, че дългоочакваната емблема вече е собственост на ЦСКА. Амортизирани автобуси и рейс, стара екипировка и няколко имота в околностите на София също ще станат притежание на "армейците". А на кой отбор в Солун (Гърция) ще гостуват "червените" и кога ще е двубоят - вижте в този материал на SportLive.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!