Кметът на София: ЦСКА ще има нов стадион, ако е в рамките на сегашния


Кметът на София: ЦСКА ще има нов стадион, ако е в рамките на сегашния
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4108 0

Кметът на София - Йорданка Фандъкова, за пореден път коментира темата около идеята за нов стадион на ЦСКА. Пред медиите Фандъкова също така обяви, че "червените" може да построя нов стадион, но само ако това бъде направено в границите на сегашния „Българска армия".

"През четирите години, откакто работи фондация „София - европейска столица на спорта" са проведени близо 600 събития, а ако включим и събитията от спортния календар на общината, те стават около 750 за четири години. Имаме все по-активен спортен живот в града. Детският спорт още от най-ранна детска възраст е приоритет за нас, защото дава здраве, колективен и спортен дух. За 10 г. ще завършим изграждането на 20 нови физкултурни салони и училищни спортни зали. В детските градини имаме 78 нови салони и 15 плувни басейни. Друг наш приоритет е изграждането на стрийт фитнес съоръжения с помощта и на Йордан Йовчев. Ще ги направим 60 стрийт фитнес площадки и около 30 игрища", заяви кметът.

ЦСКА може да има нов стадион, ако собствениците на клуба имат възможност да го построят в чашката на сегашното съоръжение. Проектът за нов стадион обаче трябва да бъде според наредбите и да остане в местоположението на сегашния „Българска армия".

Междувременно се появи информация, че до часове "червените" може да се подсилят с нов нападател - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички