Епизод номер 3 между Левски и ЦСКА, който може да се окаже ключов за титлата


Епизод номер 3 между Левски и ЦСКА, който може да се окаже ключов за титлата
Снимка: Официален сайт на Левски

1396 0

Левски и ЦСКА излизат в нов дуел помежду си. Срещата е днес от 17:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" и може да се окаже от ключово значение в Първа професионална лига. Това е третия двубой за сезона, като в предните два "сините" спечелиха с минималното 1:0.

Ситуацията в двата отбора е напълно различна. "Червените" са в борбата за титлата, както и за Купата, като в първия полуфинал загубиха с 3:2 от Ботев в Пловдив. Към този момент ЦСКА е на второ място на 3 точки зад Лудогорец и евентуална загуба от Левски ще ги отдалечи повече, ако разградчани спечели срещу Ботев Пловдив. Двубоят срещу "сините" обаче е между двете полуфинални битки за Купата и ще е много важно до колко играчите на Любослав Пенев са подготвени физически, тъй като няма особено варианти на пейката. Срещата пропуска Бикел, който получи червен картон срещу "канарчетата". Не е ясно и дали Тиаго ще играе, тъй като все още лекува контузия и ще се реши за него в последния момент.

В Левски ситуацията с контузените е доста по-зле. Добрата новина е, че след наказания се завръщат Нуно Рейш, Живко Миланов и Луи Нганиони, но аут е Иван Горанов. Контузени са Антъни Белмонт, Серджиу Буш , Седрик Унтонджи, Валери Божинов и Еркебулан Сейдахмет и не е ясно кой от тях ще може да вземе участие, което прави ситуацията в защита не е особено приятна за Дерменджиев. Съществува вариант отново Милош Цветкович да влезе в игра, ако Живко Миланов застане в центъра на отбраната. Другата възможност е да разчита отново на Деян Иванов. При победа "сините" ще се доближат на 3 точки от съперника си и сериозно биха объркали сметките на "червените".

Срещата е отново е оценена като високо-рискова и билети в днешния ден може да купуват единствено онлайн. Мерките за сигурност също ще са много затегнати. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:15 часа, добре е зрителите да се възползват от тази възможност, за да не се получи струпване пред входовете на стадиона в последния момент, призовават от СДВР.

А какво заяви за самия двубой Дерменджиев и има ли изявен фаворит - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички