Една причина държи все още Люпко Петрович в ЦСКА


Една причина държи все още Люпко Петрович в ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2143 0

Сиатуацията в ЦСКА не е никак спокойна след загубата с 2:1 от Берое в последния кръг на Първа лига. Феновете бяха крайни разочаровани от резултата, като още на стадиона поискаха оставка на треньора - Люпко Петрович. 

Сърбинът обаче все още е треньор на "червените", защото ръководството няма готов вариант за негов заместник. Самият наставник, меко казано, изобщо не държи и не се натиска да остава на поста, като сам призна след двубоя с Берое, че може да си тръгне. Ясно е, че неговият статут не е като на останалите треньори в шампионата. Той не е обременен от договор, така че раздяла с него може да настъпи по много бърз и лесен начин, пише "Тема спорт".

Проблемът е, че на този етап в ЦСКА не са се спрели на наставник, който да застъпи след Люпко. След като това се случи обаче, е ясно, че сърбинът ще напусне треньорския пост. Друг е въпросът дали Петрович ще остане като консултант в клуба, какъвто беше, преди да поеме кормилото.

По традиция при треньорски кризи в ЦСКА не малка част от привържениците призовават за завръщане на Стойчо Младенов - най-успешния наставник на тима през настоящия век. В момента Младенов е начело на казахстанския Кайсар, като има договор до края на ноември. Целта пред него е да изведе отбора до евротурнирите, което е невъзможно да се случи през първенството (заема 6-о място, на голямо изоставане от еврозоната). Кайсар обаче е на финал за купата срещу предпоследния Атирау и ако вдигне трофея, ще получи евроквота, а Стойчо Младенов - предложение за нов договор.

Междувременно, от ръководството на "червените" готвят сериозни мерки след слабата игра на отбора, като е твърде вероятно да бъде потърсен начин да се стигне до раздяла с играчи, които по преценка на ръководство и треньорския щаб не показват играта, която е необходима за отбор като ЦСКА. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички