Два гола, червен картон и страшен скандал в края на ЦСКА - Лудогорец


Два гола, червен картон и страшен скандал в края на ЦСКА - Лудогорец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

16468 0

Хегемонът в българската Първа лига и настоящ лидер в първенството Лудогорец оцеля в гостуването си на "Българска армия" и стигна до 1:1 в столицата срещу ЦСКА, а съдията се превърна в главно действащо лице, отсъждайки едва 2 минути добавено време, въпреки че гостите бавеха играта, а при червения картон на Сисиньо играчът излизаше 3 минути от терена.

През първото полувреме падна един гол, който беше дело на Кешеру в 29', а ЦСКА успя да изравни в 68' с красиво попадение на Кирил Десподов. Истинската драма обаче беше в самия край на срещата.

След поредния груб фаул на Сисиньо защитникът на Лудогорец получи втори жълт и респективно червен картон. Бранителят на "орлите" напускаше терена около 2 минути, а след това Антони Здравков направи и смяна в състава си. Въпреки това главният рефер Николай Йорданов отсъди 2 минути продължение на фона на червения картон, попадението и общо над 11-те нарушения през второто полувреме, в което бяха извършени и 5 смени.

Заради решението Нестор Ел Маестро легна и не вярваше на случилото се, а феонвете на ЦСКА побесняха и почнаха да хвърлят различни предмети към терена. Мачът продължи още 4 минути след редовните 90, но футбол почти не се игра, а двата тима разделиха точките.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Почти пълен сектор "Г" посрещна битката между лидерите в Първа лига, но останалата част от стадиона пустееше. В 6' първото опасно положение в мача беше пред вратата на Черниаускас. Кешеру от аутлинията центрира идеално за Джоди Лукоки, който стреля от няколко метра от воле, но прати топката встрани от вратата.

ЦСКА се разигра след началните минути и започна да реди атаки пред вратата на Ренан. Така в 18' едва не се стгина до гол, след като Пинто изненада и стреля от разстояние, но Ренан съумя да се намеси добре и отрази. Лудогорец пък предпочете да играе на контраатаки, но след 15-ата минута все по-рядко шампионите организираха добри нападения.

При едно от редките си нападения обаче гостуващята селекция стигна до корнер, при който защитата на "червените" забрави за Кешеру. ЦЕнтрирането на Вандерсон беше насочено към близката греда, където Горалски не успя да засече. Въпреки това от 4-ма играчи на домакините никой не успя да покрие Кешеру, който се наведе и стреля с глава - гол и 0:1.

След попадението "червените" имаха много шансове да върнат равенството. Ренан направи няколко спасявания, като най-доброто беше в 38'. Тогава при центриране от корнер защитата на Лудогорец капитулира и остави Чорбаджийски да стреля необезпокояван, но Ренан се намеси с крак и изби. В 41' пък Пинто стреля много опасно от 15 метра, но топката мина с малко встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА излезе за второто полувреме с Али Соу на върха на атаката, след като Мауридес разочарова сериозно. Играта на "червените" обаче не се подобри, а Лудогорец натисна в търсене на втори гол. Такъв можеше да падне в 50', когато Лукоки пусна пас за Кешеру в наказателното поле. Румънецът стигна до топката, а след това срещна шпагат от Чорбаджийски. Съдията прецени, че дузпа няма, въпреки че имаше сериозен контакт между крака на Чорбаджийски и левия глезен на нападателя.

Лудогорец продължи да натиска и Лукоки и Вандерсон осъществиха няколко много опасни пробиви в половината на съперника, но сериозно положение за втори гол нямаше.

В 68' обаче ЦСКА се добра до изравнителен гол след няколко пропуска с глава на Соу. При центриране от дясното крило Десподов беше оставен сам в наказателното поле, а той с прекрасно изпълнение от воле изравни резултата за 1:1.

След попадението на Десподов гостите се хвърлиха в атаки и пренесоха напрежението в половината на съперника. Стигна се до няколко ного опасни ситуации пред вратата на Черниаускас, а на два пъти Бодуров и Чорбаджийски блокираха много добри удари на Кешеру и Сисиньо - 10 минути до края на мача.

В края на мача Сисиньо си изкара червен картон заради изключително грубо нарушение срещу Кирил Десподов. И въпреки че защитникът излизаше 3 минути от терена, а играчите на "орлите" не позволиха топката да влезе в игра за повече от 10 секунди след изгонването, главният рефер показа едва 2 минути продължение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 30. Черниаускас, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 26. Антов, 6. Пинто, 19. Десподов, 8. Джеси, 9. Мауридес

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 44. Горалски, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последните няколко кръга се случиха изключително любопитни моменти в мачовете на двата отбора, които доведоха и до сериозната разлика от 6 точки в момента. Лудогорец успя да бие Локомотив (Пловдив) след няколко много спорни отсъждания на съдията Волен Чинков в ущърб на "смърфовете". Само седмица по-късно същият рефер удари по амбициите на ЦСКА, след като "червените" загубиха от Славия, а съдията зачеркна всички от 5-те претенции на Десподов и компания за дузпа. В момента Чинков е изваден от съдийската листа в Първа лига.

Лудогорец е единственият отбор до момента с над 40 точки (44)  и води с 6 на Левски и днешния си съперник ЦСКА. Единственото поражение на тима беше в домакинския мач срещу Локомотив (Пловдив) в началото на сезона, а като гост "орлите" нямат нито една загуба. Те обаче се изправят срещу водения от Нестор Ел Маестро тим, който на стадион "Българска армия" има 7 мача, 7 победи, 20 отбелязани гола и само 2 допуснати. Единственото домакинско поражение на тима беше от Левски, като мачът се игра на стадион "Васил Левски".

От влизането на Лудогорец в елита на българския футбол ЦСКА няма победа у дома над този съперник. Единственият случай, в който "червените" успяха да надделеят над "орлите", беше в мач за Купата, който завърши 1:1 в редовното време и Десподов вкара в 96', за да прати тима на полуфинал срещу Левски. В шампионата двата тима имат 10 мача на "Армията", от които 4 победи за Лудогорец и 6 равенства.

Очаквайте стартовите състави към 16:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички