Берое е последният шанс за Йорданеску


Берое е последният шанс за Йорданеску
Снимка: Официален сайт на Пандури - http://www.panduriics.ro/

1793 0

Едуард Йорданеску остава на треньорския пост в ЦСКА поне до мача с Берое, който е в неделя от 19:00 часа на стадион "Българска армия". От началото на сезона червените имат стопроцентов актив в домакинските си срещи - победиха Славия с 2:0, Нефтохимик с 5:1, Локомотив Горна Оряховица с 2:0 и Черно море с 1:0.

При гостуванията обаче представянето им е кошмарно - не спечелиха нито едно. В четирите си визити ЦСКА има едно равенство и три загуби, последната от които срещу Локомотив София за купата. Именно фиаското в "Надежда" срещу състезаващия се във Втора лига Локомотив разклати силно поста на Едуард Йорданеску. Веднага след срамното поражение от червено-черните тръгнаха оживени дискусии за бъдещето на треньора в Борисовата градина, пише "Тема спорт".

Скандална проява от страна на ЦСКА след спор с Берое за това кой как се казва

Известно е, че още от назначаването на румънския специалист не малка част от феновете на ЦСКА го приеха твърде резервирано. Под негово ръководство 31-кратните шампиони са с 2 победи и 2 загуби. Лошият старт на червените при новия им наставник засили още повече настроенията срещу него сред голяма част от привържениците. Ясно е, че вече кредитът на доверие към 38-го-дишния Йорданеску е почти изчерпан. И в мача с Берое в неделя той ще има последен шанс да покаже, че отборът може да прогресира под негово ръководство. Не го ли направи, на 99 % е сигурно, че на "Армията" ще има нова треньорска смяна.

Ситуацията за наставника обаче не е никак лека. Отборът е в психологически нокдаун, напрежението в съблекалнята е факт и на румънския наставник няма да му е лесно да се справи с проблемите в кратък срок. Защото те не са само игрови, но и опират до микроклимата в състава, който очевидно не е добър.

Ганчев взе решение за съдбата на Йорданеску

Както е известно, назначението на Едуард Йорданеску стана факт по препоръка на Христо Стоичков, който лично го представи на пресконференция на "Армията" преди месец.

Треньорът на ЦСКА неведнъж каза, че е способен да стабилизира играта на отбора, но това да този момент не се получава. Ако подобрение в представянето на се види и срещу Берое, то развитието на ситуацията изглежда предопределено. В случай обаче че червените изнесат добър мач в неделя и спечелят, Йорданеску ще продължи работата си в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички