Анонимник ли е всъщност новият треньор на ЦСКА?


Анонимник ли е всъщност новият треньор на ЦСКА?

3552 0

Едуард Йорданеску - новият треньор на ЦСКА - наистина успя да разедини феновете на ЦСКА, след като провокациите преди началото на сезона не можаха. Този път наистина привържениците са на две мнения - Йорданеску е анонимник и не става, е едното, а другото е, че не бива да се критикува още преди да е стъпил на "Армията" и да му се даде шанс да работи спокойно.

ЦСКА ПОКАНИ ФЕНОВЕТЕ НА СРЕЩА С НОВИЯ ТРЕНЬОР

Вече не е дори публична тайна, че Христо Стоичков се е допитал до румънската легенда Гьорге Хаджи и именно той е препоръчал Йорданеску за нов наставник на 31-кратните шампиони.

Феновете се притесняват, че начело застава млад и непознат специалист, определен поради липсата на достатъчно информация за него като "анонимник". Христо Янев също беше млад и неопитен, но той е част от историята на ЦСКА и към него доверието бе по-високо, защото бе "армеец".

СТОИЧКОВ ИЗБРАЛ НОВИЯ ТРЕНЬОР НА ЦСКА

Анонимник ли е обаче Йорданеску? Той е бил помощник треньор в Стяуа от 2010 до 2012 година (има кратък период на временен старши треньор през 2010-та), а в този период клубът на два пъти се класира за групите на Шампионска лига.

Последният му отбор е Пандури, където е старши треньор от 2014 до 2016 година. Поема скромния тим, когато той се намира на 14-то място от 18 отбора. Заради реформите в румънския елит през този сезон изпадат цели шест тима и задачата на Йорданеску е да осигури оцеляване - той не само, че го прави, но Пандури финишира 9-ти и стига до историческия първи финал за Купата.

През следващата кампания 2015/16 целта от ръководството пак е оцеляване, но Йорданеску успя да класира тима си в първата шестица (по примера на България и в Румъния след редовния сезон първенството се разделя на две шестици) - на шесто място.

В последствие успява да стигне до трета позиция, което е забележителен успех, като отново е на финал за Купата. Йорданеску получава предложение за нов договор, но го отклонява, защото финансовата криза и нарастващите дългове карат основните футболисти (12-13) да напуснат, тъй като не са получавали заплати от януари до юни.

Румънското първенство е по-силно от българското по обективни причини - дори коефициентът в ранглистата на УЕФА го показва, въпреки героизмите на Лудогорец. Така че едва ли визитката на Йорданеску трябва да се пренебрегва с лека ръка, въпреки че успехите му в Румъния не му гарантират добра кариера в ЦСКА и родната А група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички