16 минути добър футбол стигнаха на ЦСКА за комфортен успех срещу слабак


16 минути добър футбол стигнаха на ЦСКА за комфортен успех срещу слабак
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6785 0

ЦСКА имаше нужда само от 16 минути, за да реши всичко в гостуването си на Витоша (Бистрица) на стадион "Васил Левски". "Червените" спечелиха с 2:0 в скучноват мач, в който интригата умря рано-рано.

В 8' Тиаго Родригес вкара гол след чудесно подаване от страна на Мауридес. 8 минути по-късно Рубен Пинто се разписа след центриране от корнер и грешка на отбраната на Витоша.

До края на полувремето домакините пропуснаха два страхотни шанса да реализират гол, а през вторите 45 минути ЦСКА спокойно доигра мача, без да изразходва излишна енергия.

Отборът на Нестор Ел Маестро се превърна в първия, който печели и двата си мача на старта на шампионата. В трети пореден двубой отборът не е допуснал гол (два в Първа лига и един в Лига Европа) и се очертава като сериозен конкурент на 6-кратния пореден шампион у нас Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' символичните гости пропиляха страхотна възможност. След центриране от корнер, топката попадна на крака на Мауридес, който беше на 5 метра фронтално срещу вратата. Ударът му обаче не се получи, а топката излезе в аут. В 8' обаче гол все пак падна. След грешка на защитниците в зелено Мауридес овладя в наказателното и подаде към точката за изпълнение на дузпи. Там чакаше Тиаго, който без подготовка стреля и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 16' Чорбаджийски се освободи и стреля след центриране от корнер. Топката беше отбита от съотборника му Секулич, но се озова в Рубен Пинто, който успя да я насочи в горния десен ъгъл - 0:2 за фаворита в срещата.

До края на полувремето обаче "червените" оставиха инициативата на своя съперник и Витоша пропусна два страхотни шанса да реализира гол, а резултатът остана непроменен през втората половина на първите 45 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През вторите 45 минути положенията бяха дефицит, като ЦСКА изглеждаше доволен от двата си гола аванс и затвори постъпите към вратата си. Играчите на Витоша пък се поумориха и така и не стигнаха поне до почетен гол в срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ВИТОША: 12. Георгиев, 2. Гочев, 5. Бонев, 10. Амзин, 11. Кутев, 80. Котев, 88. Лазаров, 16. Мутафчийски, 24. Купенов, 96. Милев, 99. Христов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 15. Малинов, 20. Тиаго, 27. Секулич

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Основният фаворит за титлата Лудогорец вчера сбърка при гостуването си на Берое и сега "червените" имат шанс да дръпнат пред своя основен конкурент, и то още след втория кръг. Воденият от Нестор Ел Маестро тим се изправя срещу фаворита за изпадане Витоша, който като по чудо оцеля в Първа лига.

Тимът от Бистрица започна с победа участието си през тази година в първенството, печелейки с 2:1 срещу Дунав (Русе). "Червените" от своя страна биха с 2:0 Локомотив (Пловдив) в първата си среща.

Очаквайте стартовите състави към 19:45 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички