Василев: Казаха ми, че ако се махна, "Ботев" ще получи пари за стадиона


Василев: Казаха ми, че ако се махна, "Ботев" ще получи пари за стадиона
Снимка: БГНЕС

959 0

Бившият мажоритарен собственик на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев заяви, че оттеглянето му от клуба е свързано с бъдещи позитиви за "жълто-черните". Миналата седмица той прехвърли акциите си на "канарчетата” на сдружението ПФК Ботев (Пловдив). На въпрос дали това не е евтин популизъм, той отговори:

"Как да няма нещо реално в това, което съм направил за клуба? Базата там ли е? Базата е там. Стадионът е започнат. За жалост аз нямаше как да го продължа. Но получих сигнали, че докато съм аз в клуба, те ще пречат на отбора. Аз не съм в състояние повече сам да обезпеча финансирането. Затова реших, че по-добре е да ги освободя (б.р. - запалянковците) от присъствието си, не защото е евтин популизъм. Мога да ви покажа техни есемеси от предния ден, в които те настойчиво не искаха да ме пускат и искаха аз да остана. Мога да ви ги покажа като доказателство и сега ще го направя, (б.а. - показва няколко есемеса от ръководството на фенклуба на Ботев и запалянковци, пълни с благодарности и силно изразена подкрепа)", заяви Цветан Василев за "Гласове".

Той разкри, че е бил уведомен, че ако напусне Ботев, то на клуба ще бъде помогнато да завърши стадион "Христо Ботев".

"И още нещо. Получих съобщение, че ако се махна, ще им осигурят средства за завършване на стадиона. За мен това е най-великото, което може да им се случи. Така че няма евтин популизъм. Аз не се нуждая да доказвам пред тях това, което съм направил за Ботев. Те са го оценили", каза бившият собственик на клуба.

В момента от сдружение ПФК Ботев (Пловдив) търсят спонсори, които да помогнат за дострояването на две от трибуните на Колежа. За целта са необходими 2 милиона лева. С тези средства секторите ще бъдат довършени и ще отговарят на всички необходими условия да приемат зрители (най-вероятно обаче ще са без козирки). Планира се останалите две трибуни да бъдат консервирани и достроени, когато се намерят средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички