Вандерсон матира Ботев Пловдив и доближи Лудогорец на победа от 10-а поредна титла в Първа лига


Вандерсон матира Ботев Пловдив и доближи Лудогорец на победа от 10-а поредна титла в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

4079 0

Шампионът на България Лудогорец победи Ботев Пловдив с 0:2 като гост в мач от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига. "Орлите" имаха проблеми да намерят път към вратата на "канарчетата" през първите 45 минути, но през втората част Вандерсон успя да вкара две попадения, за да доближи Лудогорец на 3 точки от 10-а поредна титла на България.

През първата част Лудогорец диктуваше събитията на терена, но само до последната третина от терена, където срещаше сериозни трудности да създава голови положения. Дисциплинираната игра на Ботев в отбрана не позволи на "орлите" да създадат нищо опасно за вратаря Георги Аргилашки. Домакините от своя страна опитваха да изненадат своя съперник на контраатаки, предимно по двата фланга. 

В началото на второто полувреме Лудогорец стана по-агресивен в предни позиции и започна да създава по-чисти положения пред вратата на съперника. В 51' Вандерсон стреля опасно, но топката премина на сантиметри от гредата. Вандерсон все пак успя да постигне целта си в средата на частта, когато Елвис Ману му подаде на границата на пеналтерията, а бразилецът си освободи пространство за удар и вкара.

В 82-ата минута Лудогорец затвори мача с второ попадение. Елвис Ману нахлу в наказателното поле на "жълто-черните" и премина през трима футболисти, за да подаде към Джордан Икоко на чиста позиция за стрелба. Икоко нанесе удар, който обаче бе брилянтно отразен от Аргилашки. Топката обаче отиде в краката на Вандерсон, който веднага засече и я прати в мрежата на Ботев.

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

Лудогорец е в серия от 3 поредни победи, но въпреки това в клуба има лош привкус след отпадането на полуфиналите на Купата на България. "Орлите" са устремени към 10-а поредна титла, водейки убедително с 9 точки на втория в подреждането Локомотив Пловдив и с 11 на третия ЦСКА, който е и с мач повече.

Съперникът на Лудогорец - Ботев Пловдив, не прави никак добър сезон, като заема едва 10-о място с 24 пункта. Тимът е много близо до опасната зона: Славия е на само точка зад тях, докато Ботев Враца и Етър са на две. "Канарчетата" обаче влизат в мача със спокойствието, че е сигурно оцеляването им в елита, дори и да загубят.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев: 33. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев - к, 5. Марио Младеновски, 7. Маркиньос, 9. Атанас Илиев, 21. Емануел Току, 22. Реда Рабей, 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов, 79. Атанас Чернев 

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 11. Кирил Десподов, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешеру - к, 32. Жосуе Са, 37. Бърнард Текпетей, 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички