В скучно дерби Локомотив успя да измъкне победата от Ботев в Коматево


В скучно дерби Локомотив успя да измъкне победата от Ботев в Коматево
Снимка: Официлаен сайт на Ботев Пловдив

4447 0

Локомотив успя да измъкне победата срещу Ботев в пловдивското дерби. "Смърфовете" победиха с 1:0, а единственото попадение в срещата отбеляза Димитър Илиев в 78'.

Дербито, което по принцип е едно от най-горещите в Първа лига, определено разочарова феновете. Головите възможности бяха изключително малко и продукцията не бе на ниво. Освен това играта постоянно се накъсваше, но след изпълнение на корнер влезия като резерва Илиев зарадва черно-бялата част от Пловдив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути прехвърчаха искри между двата отбора, но по-скоро си личеше напрежението в играчите, които не успяваха да създадат опасни ситуации. В 11' Густаво получи подаване на наказателното поле, но не се стигна до удар към вратата. 

В 19' Петрович излизаше в много изгодна ситуация пред вратаря, но страничният съдия вдигна засада, която беше доста спорна. В 24' бе първият точен удар, но Кайзер хвана топката без никакви затруднения, след като Умарбаев отправи удар от далечен пряк свободен удар. В 28' се стигна до разбъркване в наказателното поле на "смърфовете", но бе вдигнат флаг за засада на Димитров.

До края на полувремето не се случи абсолютно нищо интересно, а продукцията от двата тима бе доста скучна. В 42' Карагарен влиза на шпагат в краката на съперник, но реферът Кабаков предпочете да не дава жълт картон, който щеше да е втори за капитана на Локо Пд.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Завърналият се в Ботев, Антонио Вутов, влезе на мястото на Диого Кампос в 51', иначе темпото на игра продължи да е същото като през първата част. Домакините владееха повече топката, но без голови възможности. 

Играта на няколко пъти бе спирана, като в 75' факла падна точно до вратаря на гостите Мартин Луков. Две минути по-късно след изпълнение на корнер, Локомотив успя да стигне до попадение. 5 минути, след като влезе в игра, Димитър Илиев скочи най-високо и засече топката за 0:1. В 86' Посинкович се измъкна и отправи опасен удар, но Кайзер справи. В ответната атака Вутов опита далечен изстрел, но топката мина покрай вратата. 

В 90' черно-белите организириха бърза атака, но Посинкович се засуети и не успя да отрави удар, а след това този на Симеон Райков бе блокиран.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

БОТЕВ (ПД): 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 16. Шопов, 93. Афонсо, 8. Неделев, 9. Диого
ЛОКО (ПД): 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 7. Петрович, 50. Томашевич, 34. Банович, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 91. Буна, 12. Михалевич, 44. Посинкович

БОТЕВ (ПД): 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 16. Шопов, 93. Афонсо, 8. Неделев, 9. Диого

ЛОКО (ПД): 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 7. Петрович, 50. Томашевич, 34. Банович, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 91. Буна, 12. Михалевич, 44. Посинкович

С различно настроение влизат двата тима в битката за Пловдив - в предишния кръг Ботев загуби от Берое с 1:2 и е амбициран да се върне на победния път със скалпа на най-горещия си съперник. Локомотив пък е в приповдигнато настроение, след като победи Верея с 3:0.

Треньорът на "канарчетата" Николай Киров не може да разчита на контузените Стивън Петков, Диого Кампос и Дуде Ндонгала. Той обаче си върна Антонио Вутов, който миналия сезон игра в Левски. В лагера на Локо (Пд) също имат контузени играчи - Илко Пиргов, Асен Георгиев и Анте Аралица

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички