В паметен ден: Ивелин Попов с трофей и гол - Ботев Пловдив е на полуфиналите за Купата на България (ВИДЕО)


В паметен ден: Ивелин Попов с трофей и гол - Ботев Пловдив е на полуфиналите за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

679 0

Ботев Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. "Канарчетата" победиха с 2:1 втородивизионния Спартак Варна в мач, игран на стадион "Христо Ботев". А денят бе много специален за капитана на отбора Ивелин Попов.

Ботев Пловдив отстрани Спартак Варна - ще играе 1/2-финал за Купата на България

Ботев Пловдив отстрани Спартак Варна за Купата на България

Още преди срещата той получи награда под бурните аплодисменти на Колежа. Бившият халф на Левски бе избран за най-добрия футболист на Пловдив за 2023 година и призът му бе връчен току преди първия съдийски сигнал. Освен това направи деня си още по-паметен, след като успя и да се разпише в срещата. Това бе седмият му гол през кампанията.

Самюел Акере също изигра много силен двубой, като именно той асистира на Попов. В 72-рата минута Акере проби добре отдясно и от аутлинията намери Попето в наказателното поле. Капитанът овладя топката във въздуха и след добър контрол и няколко докосвания с левия крак я прати в мрежата с десния си.

Преди това пък самият Акере бе открил резултата в 22-рата минута. Тогава той влезе навътре отдясно по атаката на своя тим, освободи си позиция за изстрел и от границата на наказателното поле намери далечния ъгъл с левия си крак.

В последните минути от срещата Спартак Варна върна интригата с гол на бившия нападател на ЦСКА Ахмед Ахмедов, който изпревари Игонен и стигна до центриране от Мехмед Сабри. До края на мача обаче повече попадения не паднаха и Ботев Пловдив закономерно се класира за полуфиналите. "Канарчетата" имаха по-добрите ситуации за гол и предимство при почти всеки ключов показател.

Именно и Купата на България изглежда най-добрия шанс за Ботев Пловдив, ако иска да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон. Това остава и голямата цел пред клуба - трофей и участие в Европа. Предстоят да се изиграят и следните четвъртфиналите:

  • ЦСКА - Арда;
  • Лудогорец - ЦСКА 1948;
  • Хебър Пазарджик - Пирин Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички