В Ботев (Пд) треперят от Вили Вуцов


В Ботев (Пд) треперят от Вили Вуцов
Снимка: БГНЕС

6263 0

Вили Вуцов отново се завърна на футболния терен. В кариерата си до момента той неведнъж е доказвал, че е един от най-атрактивните треньори в България. Специалистът рядко пропуска шанс да покаже буйния си нрав както на терена, така и извън него. Затова и доста често Вуцов си навлича гнева на съдии, фенове и специалисти. Сега обаче задачата на Вили е доста по-трудна от всички начинания, с които той се е захващал до момента. В началото на миналата седмица той бе назначен за треньор на Ботев (Пд) в момент, в който нито един друг специалист не желаеше да застане начелото на жълто-черните заради тежката ситуация на Колежа. Предизвикателствата обаче никога не са плашили Вуцов, напротив, те дори го амбицират да покаже най-доброто от себе си. А със сигурност "А" група ще е доста интересна през този сезон с присъствието на колоритният Вили край страничната линия.

Ботев (Пд) е седмият отбор от елита, който Вуцов ще води в треньорската си кариера в „А” група. До момента той е бил начело на Спартак Вн, Спартак Пл, Черно море, Марек, родния си клуб Левски и Славия. Именно белите бяха последният тим, който синът на легендарния Иван Вуцов водеше в елита. Балансът на наставника в досега изиграните 176 срещи е положителен – 72 победи, 40 равенства и 64 загуби при голова разлика 256:240. Дебютът на Вили като треньор е на 11 август 1999 г., когато воденият от него Спартак Варна побеждава с 3:0 при гостуването си на Шумен.

Любопитно е да се отбележи, че в тези 176 мача Вуцов се е изправял срещу настоящия си отбор Ботев Пд. Балансът му пък направо е плашещ за жълто-черните – 6 победи, 1 равенство и 1 загуба при голова разлика 19:13. Затова и никак не е странно, че при всяка една треньорска драма на Колежа, името на Вуцов винаги бе сред замесените за евентуален нов наставник. Първият му мач срещу Ботев (Пд) е с отбора на Спартак (Вн) в 10-ия кръг от първенството 1999/2000. Тогава Соколите побеждават пловдивчани с 2:1. Интересен е фактът, че тогава начело на жълто-черните е Марин Бакалов, който сега водеше тима преди назначението на Вили Вуцов. Безспорно от всичките си осем мача срещу Ботев Пд обаче най-любопитен е вторият му начело на Спартак Варна през пролетта на 2000 година. Преди мача в своя самонадеян стил Вили дава интервю пред варненския вестник "Народно дело", заявявайки, че както досега няма загуба като футболист от Ботев Пд, ще надделее над него и като треньор в града под тепетата. Само че младият и все още неопитен треньор не отчита, че негов съперник е старата лисица и клубна легенда на Ботев Пд Динко Дерменджиев-Чико. Разбрал за изявленията на Велислав Вуцов, той така мотивира своите играчи, че след мача (б.р. 6:0 за Ботев Пд) Вили Вуцов си скубе косите от яд. Хеттрик в същия двубой вкарва легендата Костадин Видолов, който преди броени дни бе натирен със скандал от Колежа

В четирите си мача като наставник на Черно море пък Вили Вуцов има стопроцентов успех срещу отбора на Ботев Пд, записвайки четири победи с впечатляваща голова разлика 12:4. Три пъти той побеждава съперника си на треньорския пост - клубната легенда на Ботев и негов настоящ администратор Костадин Костадинов. Четвъртата му победа с тима на Моряците е срещу друга клубна легенда на жълто-черните - бившия защитник Трифон Пачев.

Като наставник на Славия Вили Вуцов се изправя два пъти срещу Ботев и дори записва победа с 1:0 в Пловдив в злополучния за жълто-черния тим сезон 2009/2010. За последен път Вили Вуцов се изправя срещу Ботев през пролетта на миналата година, записвайки равенство 2:2 срещу отбора, воден от бившия треньор на Ботев Станимир Стоилов.

Освен тези осем мача за първенството на "А" група, Вуцов има и две срещи срещу Ботев като треньор на Славия в турнира за националната купа. В сезон 2012/2013 жребият противопоставя на 1/8-финалната фаза да се срещнат отборите на Славия и Ботев Пд. В първия мач, игран на стадиона в Овча купел, белите разгромяват пловдивския си съперник с 3:0. След мача път треньорът на жълто-черните Ферарио Спасов е освободен от поста. В реванша начело на Ботев застава клубната легенда Костадин Видолов, но Славия записва нова победа, този път с 1:0. От настоящите играчи в отбора на Ботев Пд в тези два мача в турнира на купата са взели участие Йордан Христов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов и капитанът Иван Цветков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички