Спартак Варна удари Ботев Пловдив в дербито между последните след голяма драма


Спартак Варна удари Ботев Пловдив в дербито между последните след голяма драма
Снимка: Lap.bg

1867 0

Спартак Варна записа първа победа след завръщането си в елита, след като надделя в 11-тия кръг на Първа лига. "Соколите" победиха като домакини Ботев Пловдив с 3:2, като преди срещата победителите бяха на последна позиция, докато "жълто-черните" - предпоследни, но със солидна разлика в активите.

След успеха за Спартак, дошъл след попадения на Васев и Руменов и автогол на Брахими, тимът продължава да е последен, но с 4 точки, докато Ботев остава със 7 точки на горната позиция. За гостите бяха точни Бароан от дузпа и Ману, който първо пропусна наказателен удар, но после добави. Всичките попадения обаче паднаха през втората част.

Всъщност преди мача гостите бяха изявени фаворити, но бяха лошо изненадани от съперника. Те владееха топката и стреляха повече, но пък домакините отправиха повече точни удари.

Първото много опасно положение дойде пред вратата на Дичевски в 19-тата минута, когато стражът решително изби опит на Херман, а топката се удари в напречната греда и излезе в корнер.

До края на първата част Ботев остана по-активният тим и първо вкара попадение, но то бе отменено, а след това отново нацели греда. При първото положение удар на Ману след изпълнение на корнер се превърна в гол в 43-тата минута, но съдиите сметнаха, че Генев е извършил нарушение секунди по-рано.

В даденото от рефера двеминутно продължение Генев центрира отляво, Бароан се извиси над всички и с глава изпрати топката в напречната греда.

Най-интересното обаче остана за втората част, когато привържениците видяха цели четири попадения и преобразен Спартак. 

Всичко започна още в 47-ата минута, когато Димитров бе изведен отляво и подаде към Васев. Вторият изпревари Супрайен и с едно докосване вкара под плонжа на Ханкич за 1:0. Само пет минути по-късно домакините удариха за втори път, след центриране от фаул и последвал автогол с глава на Брахими, който и извърши нарушението.

Пет минути по-късно Будинов се превърна в големия виновник, след като фаулира Брахими в наказателното поле и съдията резонно отсъди дузпа. Бароан не трепна и върна едно попадение.

В 68-ата минута Ботев пропусна своята "златна" възможност. Етоо отправи брилянтен фалцов удар с десния крак, а топката за трети път се отби в напречната греда на домакините.

"Канарчетата" в крайна сметка намалиха резултата с още едно попадение в добавеното време на срещата. Елвис Ману първо опита от дузпа и пропусна, но в последствие оформи крайния резултат в 95-тата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички