Софийският Локомотив удари челно "канарчетата"


Софийският Локомотив удари челно "канарчетата"
Снимка: Иван Йочев

10465 0

Локомотив (София) победи "Ботев" (Пловдив) с 3:1 на своя стадион в напрегнат мач, който се запомни с неотсъдена явна дузпа за "канарчетата". Тя стана повод феновете на гостите и да нахлуят на пистата и да нападнат стюардите. Вили Вуцов и Иван Цветков успяха да убедят "бултрасите" да се приберат в сектора си.

Попаденията в мача в "Надежда" бяха дело на Иво Иванов (15), Том (29) и Владислав Романов (79) за домакините, а Цветелин Чунчуков (69) вкара почетното попадение за Ботев. Гостите завършиха мача с 10 човека, след като Божидар Васев бе изгонен с директен червен картон.

Домакините стартираха мача по перфектен начин и стигнаха до попадение още в 15-ата минута. След изпълнение от корнер от дясно на вратата, Стаховяк, топката бе центрирана в наказателното поле. Там обаче Иво Иванов нанесе удар, който не бе особено силен, а стражът на гостите подцени ситуацията и първоначално улови топката, но след това я изпусна и така тя се озова във вратата му.

В 29-ата минута домакините удвоиха аванса си след красив гол на Том. Със силен и плътен удар от дъгата прати кълбото в долния десен ъгъл на противниковата врата.

В 69-ата минута Ботев успя да се върне за кратко в мача. Христов центрира в наказателното поле и там се получи разбъркване. Топката достигна до Чунчуков, който майсторски овладя топката на гърди и я прати в мрежата.

Локо обаче уби интригата десет минути след това, вкарвайки трети гол. Генов получи пас от дълбочина и изчака Романов да набере скорост, след което го намери и последният с техничен прехвърлящ удар реализира.

В самия край на двубоя победата на Локомотив можеше да стане още по-убедителна, но Шехуди стреля твърде слабо.

С успеха Локомотив (София) се изкачи до 5-ото място с 20 точки, докато пловдивчани изпаднаха от първата шестица и вече са на 7-о място с 18 точки.

СНИМКИ от двубоя вижте ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички