След голямо зрелище и много страсти Ботев Пд взе крехък аванс срещу ЦСКА


След голямо зрелище и много страсти Ботев Пд взе крехък аванс срещу ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

8633 0

Ботев Пловдив постигна драматична победа срещу ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България. Пловдивчани победиха с 3:2 в двубой, изпълнен с много емоции, обрати, голове и червен картон. Отборът на Николай Киров бързо поведе с два гола. Тодор Неделев откри в 14' след точно изпълнение на дузпа, а в 26' Антонио Вутов удвои резултата. В 32' Али Соу върна "червените" в двубоя, отбелязвайки от дузпа. В 53' Бикел бе изгонен с втори жълт картон, а в 69' Рубен Пинто изравни. Резервата Феребори все пак донесе на Ботев успеха с гол в 84'. Реваншът е след седмица в София.

Срещата започна динамично, като още във 2' се стигна до опасно положение. То бе за гостите след груба грешка в защитата на пловдивчани. Али Соу обаче не успя да се ориентира по най-добрия начин и стреля в аут, въпреки че бе сам срещу Кайзер. В 5' Тодор Неделев, за когото това бе мач номер 200 с екипа на Ботев, центрира от ъглов. Черниаускас увисна, но играч на "червените" изби топката.

В 13' Чорбаджийски не успя да се справи чисто с Лазар Марин в наказателното поле и го извърши нарушение, без дори да играе с топката. Реферът веднага посочи бялата точка, а Тодор Неделев не сгреши за 1:0. След попадение играчите на Любослав Пенев се изнервиха и съдията Николай Йорданов показа два жълти картона за две минути - на Бикел, и на Турицов. Малко след това Стойчо Атанасов дейтва много грубо срещу Перейра, но не получи картон. 

В 21' Балтанов фаулира Малинов пред наказателното поле на домакините, потърпевшият стреля опасно от фаула, но топката прелетя малко над напречната греда. В 26' домакините удвоиха преднината си.  Топката стигна до Тодор Неделев, който пусна перфектен пас към Антонио Вутов. Той преодоля Чорбаджийски в наказателното поле на ЦСКА, а след това вкара топката във вратата на гостите. Преди това останаха съмнения за фаул на Перейра срещу Бикел.

В 32' "червените" върнаха едно попадение след дузпа за игра с ръка на Перейра, но повторението не бе достатъчно добро, за да убеди дали има наказателен удар. Точен от бялата точка бе Али Соу, който вкара така важното попадение на чужд терен.

Втората част не започна никак добре за "червените". В 53' Бикел получи втори жълт картон заради нарушение срещу Александър Тонев и бе изгонен от Николай Йорданов. Това означава, че играчът на ЦСКА ще пропусне двубоя с Левски в събота. При последвалия фаул Тодор Неделев и Тонев разиграха заучено положение. Тонев отправи много хубав удар, Черниаускас спаси, а след това топката рикошира в крака на Балтанов, на когото малко не му достигна да засече топката.

В 61' се стигна до още една дискусионна ситуация.  Жоржиньо центрира в наказателното поле на Ботев, където Али Соу стреля с глава, но топката срещна напречната греда. След това Терзиев се опита да изчисти топката, но я изпрати в ръцете на Джонатан Перейра. Съдията обаче не посочи бялата точка, което влуди щаба на ЦСКА. А Соу получи жълт картон за оспорване на решението.

Противно на очакванията, след като "червените" останаха с човек по-малко заиграха по-добре и в 69' отбелязаха и втори гол.  Рубен Пинто вкара много красив гол от пряк свободен удар, като не остави шанс на Кайзер. В 75' Малинов отправи изненадващ удар от фаул, но топката премина над напречната греда на вратата. В 84' домакините отново излязоха напред в резултата.  Тодор Неделев направи двойно подаване с влезлия като резерва Феребори Доре, койтоостана сам срещу Витаутас и не пропусна да вкара за 3:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 66. Кардосо, 8. Неделев, 7. Тонев, 39. Вутов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 2. Атанасов, 15. Малинов, 16. Бикел, 7. Жоржиньо, 6. Пинто, 17. Енрике, 22. Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Предстоящата седмица ще е изключително "страстна" за "червените", в която могат или да се доближат до двата трофея, или да се отдалечат от тях. Този мач ще е първи епизод от трите двубоя, в която двата тима ще се изправят до Великден. Следващата седмица за тях предстои и реваншът за Купата, както и сблъсъкът им от плейофите, а този уикенд ще играят и срещу Левски. За Ботев Пд пък това е единственият шанс за трофей, чрез който могат да си гарантират и място в Европа.

За днешния мач треньорът на пловдивчани Николай Киров беше зарадван със завръщането в състава на играчи като Пиргов, Джонатан Перейра, Ради Терзиев и Антонио Вутов, които пропуснаха мача с Черно море за първенството. Киров има дилема кой да води атаката, като изборът му е между Антонио Вутов и Феребори Доре. В ЦСКА единственият отсъстващ е Тиаго, който е с контузия от мача с Берое. Мястото му най-вероятно ще заеме Евандро, а на върха на атаката ще застане Али Соу, подпомаган от Кристиян Малинов в по-задна позиция. Извън групата пък ще остане Жеферсон заради изчерпана квота за чужденци извън ЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички