Славия унищожи обезкървения "Ботев" с два гола за 1 минута


Славия унищожи обезкървения "Ботев" с два гола за 1 минута

2402 0

Славия победи обезкървения състав на "Ботев" Пловдив с 2:0 в първи мач от 14-ия кръг на "А" група.

Както е известно след резила за купата на България - 0:1 от Созопол, треньорът на гостите Ермин Шиляк отстрани от състава основни играчи като Йордан Христов, Мариан Огнянов, Пламен Николов и Жоел Чимбамба. Това го принуди да заложи на доста експериментален състав, който обаче успя да удържи равенството до 81-ата минута.

С две попадение в разстояние само на 60 секунди "белите" обаче решиха мача в своя полза. Първо Ивайло Димитров реализира с глава петия си гол за сезона, а след това се разписа и Манзоро.

Така Славия излезе на 4-о място, с две точки пред Берое, който обаче има мач по-малко. "Ботев" остана на осмата позиция с 15 т.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пропуск за Славия още във 2-ата минута. Антон Карачанаков центрира отдясно, Ивайло Димитров отправи удар и след неубедителна намеса на вратаря на гостите Виктор Голас, Даниел Златков изчисти от голлинията.

Независимо, че гостите са без доста от основните си играчи се опитват да бъдат равностойни на съпреника и в 10-ата минута стигнаха до корнер, който обаче не доведе до нищо опасно пред вратаря на "белите" Марио Кирев.

В 14-ата минута домакините пропуснаха нова добра възможност. Диего Фераресо открадна топката от Филип Филипов, подаде в наказателното поле към Петър Атанасов, чийто удал обаче се отби в страничната греда.

Опит за удар на Костадин Дяков извън наказателното поле в 29-ата минута, след рикошет топката попада в негов съотборник, който е сам срещу вратаря Голас, но е отсъдена засада.

В 35-ата минута Мансе свали топката с глава към Петър Атанасов в наказателното поле, но Голас изпревари футболиста на "белите" и изчисти.

Разбъркване в наказателното поле на "Ботев" в 43-ата минута, топката стига до Ивайло Димитров, който стреля от движение, но покрай вратата.

Първи точен удар във вратата на Славия. Отправи го Даниел Генов в 44-ата минута, но стреля слабо и Марио Кирев улови. 

Нескопосано отиграване на Васев в продължението. Топката се насочи към вратата на "Ботев" и Голас не можа да я улови след сблъсък с Мансе и тя се оплете в мрежата. Реферът обаче отсъди нарушение на нападателя.  

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само минута след почивката Петър Атанасов стреля силно извън наказателното поле, но Голас спаси. Малко по-късно при разбъркване в полето на гостите никой от Славия не можа да нанесе удар към вратата и "канарчетата" изчистиха топката.

Домакините се изнервиха и започнаха да грешат, "Ботев" обаче няма класата да се възползва. В 60-ата минута гостите стигнаха до пряк свободен удар, но изпълнението на Варела доведе само до разбъркване в полето на домакините, без да се стигне обаче до опасност за вратата на Кирев.

"Белите" на два пъти пропуснаха да поведат в резултата в разстояние само на 1 минута. Първо в 67-ата, слаб удар на Ивайло Димитров беше уловен от вратаря на гостите, а 60 секунди по-късно отново той не затрудни Голас.

Славия най-накрая стигна до гол в 81-ата минута! Васев сбърка и и Мартинов нахлу отдясно, центрира към Ивайло Димитров, който с удар с глава направи Голас безпомощен за 1:0

Само минута по-късно "белите" на практика решиха мача! Антон Карачанаков подаде към Манзоро в наказателното поле, французинът финтира вратаря Голас и опъна мрежата на "Ботев".

СЪСТАВИ

Славия: 13. Maрио Кирев, 71. Антон Карачанаков, 17.Костадин Дяков, 3. Димитър Пиргов, 19. Стефан Велков, 25. Цветомир Панов, 87. Диего Фераресо, 27. Емил Мартинов, 20.Петър Атанасов, 9. Матийо Мансе, 14. Ивайло Димитров

"Ботев": 1. Виктор Голас, 28. Филип Филипов, 18. Радослав Терзиев, 4. Владимир Айтов, 6. Даниел Златков, 24. Лазар Марин, 20. Серкан Юсеин, 20. Николас Варела, 96. Даниел Генов, 8. Божидар Васев, 91. Рихави Кифуети

ПРЕДИ МАЧА

Славия си тръгна с трите точки от Пловдив в първия мач между двата тима този сезон, след победа с 1:0. Сега успехът е въпрос на живот и смърт за "Ботев". Доверието на ръководството на "жълто-черните" към треньора Ермин Шиляк е на път да се изчерпа, макар че след унижението за купата - 0:1 от Созопол, на словенеца му беше гласувано доверие.

Той вече отстрани от състава основни играчи като Йордан Христов, Мариан Огнянов, Пламен Николов и Жоел Чимбамба. Орлин Старокин пък още не е напълно възстановен и участието му в мача е под сериозна въпросителна. Така "Ботев" ще излезе в доста променен състав.

За "белите" няма да играе младокът Денис Карабельов, който скъса връзки на глезена и ще бъде опериран. Почти всички останали обаче са на линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички