Славия "счупи" гредата, но 10 от Ботев победиха в дербито по оста Пловдив - София


Славия "счупи" гредата, но 10 от Ботев победиха в дербито по оста Пловдив - София
Снимка: Lap.bg

1282 0

Ботев Пловдив победи с 1:0 Славия в един от водещите мачове от 12-тия кръг на Първа лига. В герой за „канарчетата“ се превърна бившият играч на Лудогорец – Елвис Ману, с единственото попадение в срещата, дошло в 35-тата минута. В 42-ата минута пък домакините от Пловдив останаха с човек по-малко, което допълнително усложни задачата им в удържането на разликата, но в крайна сметка достигнаха до трета победа от началото на кампанията.

По този начин „канарчетата“ се издигнаха до 12-тата позиция във временното класиране с 10 точки от 11 мача. Славия пък е на седмо място – 10 мача и 18 точки. „Белите“ обаче могат да съжаляват за развоя от днешната среща, тъй като нацелиха цели четири греди в мача.

Първият, стрелял в страничния стълб, бе опитният Галин Иванов в 18-тата минута, когато добави избита топка от противниковия страж. Само след две минути Емил Виячки пък засече центриране с глава, но кълбото се отби от гредата.

Домакините вдигнаха оборотите и в 23-тата минута Вуцов спаси тима си на два пъти, но след 13 минути Елвис Ману наказа груба грешка на Людовик Соарес. Ману засече центриране в наказателното поле и мушна кълбото между краката на Вуцов.

До края на първата част акцентът падна върху втория жълт картон на Джеймс Ето'о, който асистира при единственото попадение в срещата.

През втората част гостите продължиха да търсят изравнителното попадение, но до такова не се стигна. Последен близо до гол беше Ахмед Ахмедов, но и той като съотборниците си стреля в гредата. Това се случи дълбоко в добавеното време на срещата.

Вижте и останалите новини от Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички