Разкриха защо Шиляк остана начело на "Ботев"


Разкриха защо Шиляк остана начело на "Ботев"

976 0

Причината словенското недоразумение Ермин Шиляк още да бъде начело на "Ботев" (Пд) е финансова, информира "7 дни спорт". Чужденецът, който доста неуспешно се изявява като треньор на "канарчетата" от лятото, продължава да заема длъжността си единствено заради високата си неустойка, вписана в договора му.

Заради краткия контракт, който Шиляк сключи ( за по-малко от 6 месеца, б.а.) и това, че той изтича в началото на 2016 г., в споразумението между двете страни има висока неустойка при преждевременно прекратяване от страна на клуба. Точно заради това от "Ботев" все още не са изритали словенеца, който направи всичко възможно отборът да бъде сред опашкарите в "А" група.

Според изданието, става дума за около 30 000 евро - толкова трябва да получи Шиляк, ако бъде уволнен. Ако обаче сам си подаде оставката, треньорът трябва да вземе една заплата като обезщетение. От клуба са коментирали, че чакат треньорът сам да си тръгне, но това едва ли ще се случи.

Както е известно, словенският треньор, който нямаше работа от 2013 г., преди да поеме "Ботев", беше предложен и доведен в клуба от известен български агент, който държи 50% от футболистите в пловдивския тим. Той е гарантирал за Шиляк и е консултирал наставника за договора му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички