От Ботев Пд притесниха с разкрития за агресия, споменаха за бити и репресирани фенове


От Ботев Пд притесниха с разкрития за агресия, споменаха за бити и репресирани фенове
Снимка: БГНЕС

1730 0

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Алексей Киричек излезе с официално изявление относно някои сътресения в клуба и напрежението, което има. Той призова да се върне нормалността след няколко сблъсъка, част от които физически.

Една от темите бе нападението над заведение на председателя на сдружение "ПФК Ботев Пловдив" Борис Гиздаков, инцидента с мърчандайзинг мениджъра Божидар Караджов, както и инцидента между строителя на стадиона Илиян Филипов и фена на "канарчетата" Велизар Цолакидис. Той обяви, че в последните над 6 месеца има яростна атака към клуба.

Сериозни инциденти в Ботев Пд - клубът реагира

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив с притеснителни разкрития

"Напоследък станахме свидетели на физическа агресия срещу длъжностно лице, изпълняващо служебните си задължения. Унижението и болката бяха преглътнати към онзи момент в името на запазването на добрия тон с нашия бивш партньор. Но това не даде резултат. Нещата се задълбочиха с действия като спиране на асансьорите на стадиона, поставянето на бариери в сектор А и демонтаж на турникетите, лично закупени от г-н Зингаревич.

Още: Любопитна сделка: ЦСКА разменя Станислав Шопов за друг играч от Ботев Пловдив?

Нямаше как да подминем и оскверняването на личния имот на председателя на миноритарния собственик. Акт, който ясно показа атаката, както към членовете на сдружение ПФК Ботев, така и към Ботев Пловдив и в частност собственика Антон Зингаревич. Акт, след който изразихме подкрепата си към цялото жълто-черно общество, което желае да подкрепя връщането на нормалността в нашия клуб", сподели Киричек.

"Кулминацията на безспирните подли атаки беше извършена на 10.02.2024г., когато в условията на рецидив беше посегнато на един от най-върлите и безкористни фенове на нашия клуб. Искаме ясно да изразим позицията си за подкрепа към всеки един фен, който бива притискан, унижаван, бит и репресиран не само на територията на стадион Христо Ботев, но и извън нея.

След въпросните действия, доказателствата, за които са предадени на правоохранителните органи, беше посегнато и на електрозахранването на стадиона с цел да бъдат прикрити доказателствата за това", като допълни, че очаква феновете да насочат енергията си към подкрепянето на отбора и всичко останало да остане на заден план. По-рано от Ботев Пловдив проговориха дали се готви наистина трансфер на Станислав Шопов от ЦСКА?

Още: Пълен "Бернабеу" се подигра с "Шави, остани", Белингам и Кроос не сдържаха смеха си (ВИДЕО)

 

След Дюкенс Назон: ЦСКА продава и Станислав Шопов, но на клуб от Първа лига?

21-годишен българин иска да си тръгне от ЦСКА, Ботев Пловдив следи ситуацията?

Ганчев харесал наследник на Ел Маестро в Първа лига: Ще се пробва ли ЦСКА?

Фенове на Манчестър Сити са бесни от начина, по който бе представен отборът на жребия за ФА Къп (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички