Нови скандали: пускат "Колежа" с две довършени трибуни и без цялостна козирка?


Нови скандали: пускат "Колежа" с две довършени трибуни и без цялостна козирка?
Снимка: Facebook / botevplovdiv

1991 0

В последния ден от седмицата се проведе среща на феновете на Ботев Пловдив под наслов "Лъжите за Колежа – протестна готовност", на която се обсъдиха последните събития около строежа на стадион "Христо Ботев", пред който имаше редица перипетии през годините.

Председателят на КПБП Борис Гиздаков излезе с нови информации за съоръжението и скандалните разкрития, че то може да получи акт 16 със само два функциониращи сектора:

"Издадена е заповед в разрешението за строеж да се запише да се даде акт 16 на сектор А и Трибуна Изток. И какво ще стане ще се сложат седалки и в секторите зад вратите и те няма да ползват. Това е пълен абсурд.

Пловдив не заслужава да има втори паметник като стадион Пловдив. Трябва разрешението за строеж да се приведе в правилния вид, а не да се ползват само два сектора.

Това няма да го допуснем. Искаме и цялостна козирка", уточни привърженикът. 

Цитиран от plovdivnews Гиздаков добави, че съвсем скоро може да се проведе и протест поради случващото се, като "канарчетата" искат да запознаят градската общност със случващото се:

"Всички хора искат да излезнем на протест. Ние друго не можем да направим. Стадиони не се строят всеки ден. Искахме да запознаем всички с това което се случва. Ние говорихме с една стена.

Хаусът на проекта за стадион „Христо Ботев“ е голям. Поне 61% от 51 части на проекта не са дадени при обявяване на Обществената поръчка. Работи се без никаква цел". 

Феновете ще поискат да бъде насрочена извънредна сесия на ОБС на която да се вземе решение отпуснатите 12 милиона да бъдат изцяло вложени в цялостното завършване на козирката.

Вижте неприятните новини около Ботев Пловдив и Тодор Неделев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички