Невиждано! Ботев Пловдив с рекорден бой в Дербито на Тракия, Берое се върна към загубите (ВИДЕО)


Невиждано! Ботев Пловдив с рекорден бой в Дербито на Тракия, Берое се върна към загубите (ВИДЕО)
Снимка: Boris Bonev / LAP.bg

1430 0

Ботев Пловдив направи на пух и прах Берое с класическото 3:0 при гостуването си под Аязмото. Двата тима премериха сили в мач от междинния 27-и кръг на Първа лига, който завърши с категоричен успех за "канарчетата".

Резултата в срещата с гол в 22-рата минута откри Костантинос Балоянис. 9 по-късно Георги Николов удвои преднината на своя тим. Именно той оформи и крайното 0:3 в 53-тата минута.

Това е рекорден успех в историята на "канарчетата" в дома на заралии. Никога преди "жълто-черните" не бяха вкарвали 3 безответни попадения на стадион "Берое". Нещо повече - последният път, в който "зелените" инкасират 3 гола от този съперник у дома, е през 1972-ра година.

Победата изпрати Ботев на 8-ото място в класирането с актив от 37 точки. Старозагорци от своя страна остават 10-ти с 32 пункта на сметката си.

Ботев Пловдив разби Берое с 3:0

Как се разви двубоят?

Берое започна по-настоятелно мача и стигна до първото опасно положение в него. В 5-ата минута Себастиан Вия изскочи отляво, финтирайки по страхотен начин Николай Минков. Бившият ас на Бока Хуниорс продължи към Вини Трибуле, който бе спрян в последния момент от Хидайет Ханкич.

В 20-тата минута Вия отново блесна. Нападателят напредна през центъра и изведе Франсиско Политино, който овладя и шутира опасно, но Хакич се намеси.

Само 2 минути по-късно Ботев отговори по най-добрия възможен начин. След изпълнен корнер Емануел Уме даде началото на опасна контраатака. Топката стигна до Балоянис, който я промуши между краката на Артур Мота и откри резултата.

9 минути бяха нужни на гостите да удвоят преднината си. Голмайсторът Балоянис отправи хубаво центриране към Георги Николов. Бившият таран на Хебър се измъкна от своя пазач и с глава направи резултата 2:0.

6 минути след началото на второто полувреме отново родният голаджия бе под светлините на прожекторите. Той получи успореден пас от разправилия се секунди по-късно с Вълков Уме и не сгреши.

Берое можеше да скъси изоставането си в 53-тата минута. Вия получи хубав пас от Трибуле вдясно. Аржентинецът продължи към Сагардия, а след суматоха топката се върна в краката на Вини. Асът на старозагоржи стреля, но Николай Минков изчисти току пред голлинията.

В 80-тата минута Ивелин Попов демонстрира, че все още "го умее", извеждайки Самюел Акере очи в очи с Артур Мота. Играчът на "канарчетата" обаче не съумя да преодолее стража.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички