Над 150 бултраси тръгнаха тайно от полицията към Тирана


Над 150 бултраси тръгнаха тайно от полицията към Тирана
Снимка: Иван Йочев

1434 0

Привържениците на Ботев (Пловдив) направиха всичко възможно да изненадат и своите любимци, но и полицията в града под тепетата, пише "Меридиан мач".

От клуба на привържениците първоначално обявили пред органите на реда, че има само шестима записани за екскурзията до Тирана и тя пропада. Оказа се обаче, че това съвсем не е така и снощи в 22.00 часа към албанската столица е потеглила група от повече 150 от най-запалените бултраси. Те пътуваха с два автобуса и лични автомобили.

Блъфът е целял от една страна да постигне допълнителен стимулиращ ефект за футболистите, които безспорно ще се зарадват да видят своя агитка, излизайки на стадион "Селман Стермаши" за загрявката преди мача, а от друга да бъде избегнат засиленият полицейски ескорт.

Към Тирана потеглиха най-изявените представители на фракциите Centrum Crew, Лудата банда и Бригада Тракия, чиито знамена ще бъдат разпънати на трибуните, като и няколко нечленуващи във фенски организации привърженици. Всички са подходили сериозно при организацията на пътуването и не се страхуват от сблъсъци с ултраси на Партизани, които са едни от най-сериозните в Албания.

Тези, които ще пътуват с автобусите, са платили по 60 лева, като отделно от това са си направили задължителните медицински застраховки. С билети ще се снабдяват на място, но тяхната цена ще е значително по-ниска от тази за останалите места. Тарифата за Сектор Н, където ще бъдат настанени феновете от Пловдив, е 500 леки (7 лева). В А и В, където е основната част от привържениците на домакините, ще се влиза срещу 2000 леки.

Бултрасите ще пътуват през Македония, покрай Охридското езеро, като са наясно, че до Тирана не се пътува по магистрали, а маршрутът е изпълнен със завои, множество изкачвания и спускания. За това разстоянието от около 700 километра ще бъде изминато за близо 15 часа. Феновете предварително са се запасили с храна и напитки, тъй като проверката им е показала, че по пътя няма много бензиностанции. Те са обменили валута още в Пловдив, тъй като в Албания не може да се плаща с друго, освен с местните лекове.

"Не се притесняваме от инциденти. В Албания хората са настроени благосклонно към българите, не е като в Македония. Ако няма провокации, няма да има и побоища, въпреки че от това, което проучихме стана ясно, че феновете на Партизани са стабилна агитка. Важното е да помогнем на момчетата и да им вдъхнем увереност. Да знаят, че не са сами в битката", обяви пред "Меридиан Мач" един от привържениците, който планираше да замине за Тирана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички