Maрек остави Ботев шести


Maрек остави Ботев шести

5756 0

Ботев (Пловдив) спечели точка при гостуването си на Марек в 9 кръг от първенството на "А" група. Мачът в Дупница завърши с равенство 1:1, като и двата отбора могат да съжаляват за изпуснатата победа. Зрителите на стадион "Бончук" станаха свидетели на зрелищен сблъсък, в който футболът не бе от най-високо качество, но за сметка на това интригуващите ситуации пред двете врати бяха много.

Ботев започна неуверено мача и през първото полувреме домакините бяха по-дейният отбор на терена. Още в 6-та минута Еньо Кръстовчев стреля опасно от пряксвободен удар и Адам Стаховяк парира първата опасност в мача. Малко по-късно отново Кръстовчев имаше възможност да вкара, но от близко разстояние не уцели вратата.

В 31-та минута домакините получиха дузпа след неумела изява на Александър Колев, който при центриране в наказателното поле игра с ръка, за което съдията Вихрен Манев посочи бялата точка. Зад топката застана Кръстовчев, който не остави шанс на Стаховях и изведе Марек напред.

Ботев създаде първите си опасности едва в края на първата част. В 41-та минута гол на Томаш Иршак бе спорно отменен, след като страничния съдия маркира засада на играч в жълто-черно, който обаче не игра с топката преди чехът да я вкара в мрежата на домакините.

В последната минута на полувремето, след центриране от корнер Алекс Колев опита удар в глава, топката стигна до Иршак, който отблизо шутира в тялото на вратаря.

След почивката Ботев излезе преобразен на терена и имаше пълно териториално превъзходство. "Жълто-черните" владееха инициативата, но същевременно оставяха достатъчно свободни пространства, от които домакините се възползваха и също създадоха опасни положения при две, от които левия страничен стълб се оказа верен помощник на Стаховяк.

В 53-та минута Ангел Русев бе изведен очи в очи с вратаря на Ботев, но ударът му срещна гредата. 2 минути по-късно Цветелин Чунчуков засече с глава центриране на Филипов, но не уцели рамката на вратата.

В 55-та минута в игра за Ботев се появи Иван Цветков, който значително увеличи идеите в атаката на "жълто-черните". Само 6 минути след появата си на терена Цветков възстанови равенството след отличен извеждащ пас на Мариян Огнянов и хладнокръвен завършек от страна на стрелеца на "канарчетата".

В 64-та минута подхлъзване на Терзиев позволи на Крум Бибишков да излезе сам срещу Стаховяк, който с блестяща намеса запази вратата си суха.

В ответната атака Балтанов можеше да вкара, но и неговият удар с глава мина встрани от вратата.

В 68-та минута Иван Цветков можеше сам да направи обрата пълен, след като получи топката в наказателното поле, но вратарят на Марек успя да парира удара му.

В 82-та минута "канарчетата" имаха нов отличен шанс. Иршак напредна в половината на Марек и шутира от границата на наказателното поел, вратарят на домакините изби, но топката попадна в Мариян Огнянов, който стреля без забавяне, но отново стражът на Марек успя да отклони топката над напречната греда.

Минута по-късно, след удар с летящ плонж Димитър Илиев нацели лявата греда на вратата на Ботев, а точка на интригуващия сблъсък сложи Момчил Цветанов, който с мощен удар от движение в последната минута на продължението насочи топката под напречната греда, но отново вратарят на дупничани се намеси и запази равенството.

 

Марек - Ботев 1:1 (1:0-д Кръстовчев (31'), 1:1 Цветков (61')

Марек (Дупница): Емил Михайлов, Милен Лахчев, Емил Виячки, Денис Пидев, Димитър Андонов, Димитър Илиев, Борислав Николов, Петър Тончев, Крум Бибишков, Кристиян Петков, Еньо Кръстовчев

Ботев Пловдив: Адам Стаховяк, Пламен Николов, Горан Галешич, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Йордан Христов, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Александър Колев, Цветелин Чунчуков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички