Лудогорец отново се залепи за "Левски" след победа в Коматево


Лудогорец отново се залепи за "Левски"  след победа в Коматево
Снимка: ludogorets.com

3052 0

Лудогорец победи "Ботев" Пловдив с 1:0 в Коматево и се залепи за лидера "Левски", който по-късно днес гостува на Берое. Домакините са 8-и на 5 точки пред Монтана, който е на позицията за плейоф.

В 4-ата Светослав Дяков изведе Клаудио Кешеру сам срещу вратаря, но нападателят не успя да вкара.

Домакините отговориха в 10-ата минута, когато Мариян Огнянов бе изведен на добра позиция, но отправи лек изстрел и Владислав Стоянов с лекота спаси.

Голът за шампионите вкара Клауди, Кешеру с глава в 29-ата минута, след центриране на Натанаел.

В 40-ата минута Вандерсон изведе Кешеру очи в очи със стража на "канарчетата" Голас, но таранът на "орлите" за втори път не успя да реализира.

Първата опасност през втората част бе чак в 67-ата минута, когато Мариян Огнянов бе оставен напълно непокрит в наказателното поле. Халфът на пловдивчени отправи изстрел с глава, но право в обсега на Стоянов.

Накрая и двата тима имаха възможност да вкарат втори гол, но резултатът остана непроменен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Центриране на Йордан Минев във 2-ата минута е засечено от Вандерсон. Изстрелът му от въздуха обаче минава високо над вратата на "Ботев". Страхотен пропуск на нападателят на гаостите Клаудиу Кешеру в 4-ата минута. Румънецът остана сам срещу вратаря и стреля, но Виктор Голас спаси.

Мариян Огнянов излезе на добра позиция в наказателното поле на Лудогорец, но не успя да отправи добър удар или да намери съотборник в 10-ата минута.

Нова опасна ситуация пред вратата на "Ботев" в 22-ата минута. Джонатан Кафу излезе в добра позиция, но бе изпреварен от вратаря Голас.

Клаудиу Кушеру реализира за 1:0 в полза на гостите! Румънецът засече топката след центриране, като бе изпуснат от Лъчезар Балтанов. В този момент "Ботев" беше 10 човека на терена, тъй като Пламен Николов получаваше медицинска помощ.

Ново центриране на Натанаел в 35-ата минута, което създаде напрежение в наказателното поле на пловдивчани, но Кафу не успя да стигне до топката. Кешеру проби защитата на "Ботев" в 40-ата минута, получи топката, но стреля неточно.

ВТОРО ПОЛВРЕМЕ

Центриране на Светослав Дяков в 48-ата минута. Вратарят Голас обаче е по-бърз от Моци. Малко след това Мариян Огнянов комбинира с Юсеин, топката стигна до Алекс Колев, но той не успя за застраши вратата на гостите.

Кифеути падна в наказателното поле на Лудогорец след съприкосновение с Козмин Моци в 67-ата минута, но дузпа няма. Секурни по-късно Мариян Огнянов стреля с глава, но Владо Стоянов е сигурен и улови топката.

Звездата на "Ботев" Мариян Огнянов е изведен в добра позиция, но е вдигната засада. Кифуети центрира пред вратата на Владо Стоянов, топката обаче е изчистена от Александър Александров.

Опасна ситуация пред вратата на Лудогорец в 90-ата минута, но вратарят на гостите Владислав Стоянов улови топката пред връхлитащия футболист на "Ботев".

Лазар Марин от домакините попречи на Вандерсон да стреля от удобно позиция дълбоко в продължението.

"БОТЕВ": 1. Виктор Голас, 28. Филип Филипов, 22. Пламен Николов, 6. Даниел Златков, 11. Йордан Христов, 17.Лъчезар Балтанов, 20. Серкан Юсеин, 7. Мариян Огнянов, 23. Грегъри Нелсън, 91. Рихави Кифуети, 9. Александър Колев

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 27. Козмин Моци, 37. Венцислав Керчев, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 88. Вандерсон, 8. Лукас Саша, 6. Натанаел, 22. Джонатан Кафу, 28. Клаудиу Кешеру, 84. Марселиньо

ПРЕДИ МАЧА

По ръководството на Георги Дерменджиев в играта на „орлите“ се забелязва импулс и тимът е на път възвърне познатата си отпреди добра форма.

Треньорът едва ли ще направи промени в стартовата си единайсеторка, в сравнение с мача с Берое, който Лудогорец спечели с убедителното 5:0 в Разград миналия кръг.

Шампионите изостават на 3 точки от лидера "Левски", който по-късно днес гостува на Берое.

Ботев“ от своя страна продължава да е в затруднена ситуация. Осмата им позиция в класирането и петте точки, с които са над чертата, не им дава право на грешки.

Треньорът Николай Костов не може да разчита на Нико Варела, който е наказан за един мач заради натрупани жълти картони.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички