Куп пропуски и грешки в защита белязаха първия мач на Ботев в Турция


Куп пропуски и грешки в защита белязаха първия мач на Ботев в Турция
Снимка: Иван Йочев

1416 0

Ботев Пловдив загуби с 1:3 от Гурник Забже в първата си контролна среща от лагера в Турция. „Канарчетата“ показаха различно лице през двете полувремена, след като преди почивката бяха по-активният отбор и пропуснаха няколко отлични положения, а през втората част позволиха на противника да ги надиграе.

Двубоят започна с добра ситуация за Ботев още във 2-ата минута. След многоходова атака на „жълто-черните“ топката стигна до Момчил Цветанов, който от непосредствена близост шутира силно, но вратарят на Гурник спаси. В 16-ата минута след бърза контра по десния фланг Цветанов върна топката към Мариян Огнянов, но изстрелът на седмицата примина вдясно от вратата на Гурник. В 20-ата минута защитата на Ботев позволи на Лукаш Мадей да навлезе опасно в наказателното поле и да центрира прострелно, но за щастие не се намери негов съотборник, който да засече топката.

В 23-ата, след центриране на Огнянов от корнер, Пламен Николов се извиси в наказателното поле и стреля под гредата, но в обсега на вратаря, който закова в ръцете си. В 29-ата минута „канарчетата“ пропуснаха нова отлична възможност, след като Томаш Иршак разсече защитата с подаване през центъра, което изведе Момчил Цветанов в отлична позиция, но крилото на Ботев не овладя добре топката и пропусна. В 38-ата минута Цветелин Чунчуков уцели лявата греда на вратата на Гурник, след като топката му бе доставена от Милен Гамаков, а вратата на поляците бе опразнена от вратаря, който бе излязал напред, за да пресече подаването. Минута по-късно Гурник също записа греда в актива си, след техничен удар на Шипчак и намеса на Адам Стаховяк, който отклони топката в десния страничен стълб. В 42-ата минута „канарчетата“ позволиха Конрад Новак да получи топката сам срещу Стаховяк в наказателното поле. Халфът на Гурник шутира силно, Стаховяк успя да отклони удара, но топката срещна страничната греда и премина голлинията. Само минута по-късно Ботев успя да изравни резултата след добре организирана атака и гол на Милен Гамаков, който бе намерен от Божидар Васев.

На почивката в игра за Ботев се появиха Михаил Иванов, Даниел Златков и Иван Цветков, докато отборът на Гурник излезе с изцяло нова единадесеторка. Първият шанс след почивката се откри отново пред „жълто-черните“. След двойно подаване между Мариян Огнянов и Божидар Васев последният центрира по земя, но защитник в „червено“ изпревари Момчил Цветанов точно преди да отправи удар. В 55-ата минута Михаил Иванов спаси силен удар на футболист на Гурник.

В следващите минути в игра за Ботев се появиха Росен Колев, Филип Филипов и Християн Казаков. В 67-ата минута грешка при изнасянето на топката от страна на „жълто-черните“ позволи на противников футболист да се откъсне в наказателното поле, където бе фаулиран от Даниел Златков. Съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Мариуш Магерас. В 76-ата минута Гурник увеличи преднината си с гол отблизо на Войчех Учак. 10 минути преди края на срещата Ботев записа втора греда на сметката си, след като удар на Иван Цветков от фаул кацна върху напречния стълб.

Следващата контрола е на 6-ти февруари от 15:30ч. срещу казахстанския Акжейк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички