Костадинов: Парите в Ботев ще свършат до 2-3 месеца


Костадинов: Парите в Ботев ще свършат до 2-3 месеца

7529 0

"Пари в Ботев има, но те може да свършат до 2-3 месеца, ако веднага не се стопира изтичането на средства", алармира клубната легенда Костадин Костадинов, цитиран от "24 часа". Той подаде оставка миналия вторник заедно с административния директор Иван Йотков и треньорите Марин Бакалов и Костадин Видолов.

"Решението ми е реакция на случващото се в клуба напоследък, заяви Костадинов. - Не искам ботевистите след 2-3 месеца, когато свършат парите, да ме питат защо съм мълчал. Аз съм само един администратор.

Приех спокойно и удара, който се стовари върху клуба покрай проблемите на КТБ. Бях изпълнен с оптимизъм, че ще преодолеем всички препятствия.

Но изведнъж започнаха да се случват странни неща." Такива били трансферите на вратаря Михаил Иванов, халфа Милен Гамаков и стопера Росен Колев, за които тогавашният щаб си нямал и идея.

"Не мога да стоя безучастно и да гледам как се подиграват с Ботев - каза Костадинов. - Това е футболен клуб, а не цирк. Но явно някой бе решил, че Вили Вуцов трябва на всяка цена да стане треньор. На Видолов му предложиха така нещата, че да не приеме. А и не му дадоха възможност да продължи да работи с Бакалов. Неговият договор като старши треньор беше прекратен на 16 юли, а този на Вили Вуцов бе от 14 юли.

В БФС ме подиграваха и за 3 дни брах повече срам, отколкото за 3 години като администратор. Чудеха се и защо Ботев плаща трансферна сума за играч, който няма депозиран договор с друг клуб. Става дума за Росен Колев, за който Монтана иска пари от Ботев.

Костадинов алармира, че се съкращават местни кадри и се привличат хора отвън, като разходите за заплати и квартири дори надвишават направените "икономии".

Той допълни: "При добър разчет и разумно харчене парите в Ботев няма да свършат за 2-3 месеца, а могат да стигнат дори за повече от година."

Съветът на директорите ще се събира извънредно днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички