Кметът на Пловдив отряза "Ботев" за кредит от 20 млн.


Кметът на Пловдив отряза "Ботев" за кредит от 20 млн.
Снимка: БГНЕС

680 0

Ръководството на "Ботев" (Пд) получи червен картон от общината за един от вариантите, който предложи за довършване на ремонта на клубния стадион край Бирената фабрика. "Жълто-черните" поискаха градската управа да им стане гарант по заем от около 15-20 млн. Кметът Иван Тотев набързо отрязал мераците на "канарчетата", съобщава "Стандарт".

Градоначалникът все пак се съгласил в близките дни да се срещне с ръководството на "Ботев", за да обсъдят други варианти за довършването на "Колежа".

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски пък поиска от кмета на Пловдив да му даде земя за модерна база. Тотев обаче ще се съгласи на евентуална сделка с бизнесмена само при две условия - да предостави банкова гаранция и проект за тренировъчна база.

Все пак от лагерите на пловдивските клубове може да се похвалят със сериозна помощ. Министерски съвет гласува двата отбора да получат по един милион лева. Парите обаче няма да влезнат по банков път или в кеш, а ще пристигнат под друга форма. Държавата ще наеме фирми, които в рамките на един милион, да подобрят базата или стадиона "Ботев" и "Локо".

"Смърфовете" вече имат ясна идея какво ще правят с парите. "Черно-белите" искат да сложат нова тревна настилка на "Лаута" и да изградят два тренировъчни терени. Ремонтните дейности се очакват да стартират веднага след приключването на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички