Ивелин Попов блесна и срещу Любо Пенев и компания: Запрати Ботев Пловдив доста близо до топ 6 (ВИДЕО)


Ивелин Попов блесна и срещу Любо Пенев и компания: Запрати Ботев Пловдив доста близо до топ 6 (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1240 0

Ботев Пловдив записа важна победа в борбата за топ 6 в Първа лига, с което завърши и календарната година. "Канарчетата" надделяха с 1:0 у дома срещу Хебър Пазарджик в поредния силен мач на Ивелин Попов за тима.

Попето се отчете с асистенция за ключовия гол, а Ботев събра 29 точки и остава на 3 от топ 6 (където ЦСКА 1948 е с два мача по-малко). Хебър пък остана на 12-о място с 20 пункта, като няма опасност да бъде изместен оттам до подновяването.

След заучено изпълнен ъглов удар в 57-ата минута Попов центрира опасно в наказателното поле, където Антонио Перера засече топката от непосредствена дистанция, а вратарят нямаше шанс за намеса. Попето вече има 6 гола и 7 асистенции в елита през сезона.

Срещата мина на добро темпо за родните стандарти, като положения за гол имаше и пред двете врати. Все пак "канарчетата" имаха осезаемо преимущество при отправените удари, както и предимство по отношение притежанието на топката.

Така Ботев взе частичен реванш за поражението от този съперник в началото на сезона, когато загуби с 0:1. В последните четири мача между тези опоненти те са си разделили по две победи, като в три от случаите развръзката е идвала именно след само един гол.

Това бе и последният мач за двата отбора през тази година. Българският шампионат се подновява след средата на февруари, когато Ботев Пловдив гостува на Крумовград, а Хебър приема в Пазарджик Локомотив София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички