Хамза осъди Ботев, "канарчетата" трябва да платят 40 хиляди евро


Хамза осъди Ботев, "канарчетата" трябва да платят 40 хиляди евро

939 0

Ботев (Пловдив) трябва да плати 40 000 евро плюс лихвите на бившия си нападател Юнес Хамза, реши ФИФА, съобщава 24 часа. Така сумата може да набъбне още. Тунизиецът имал клауза в договора си, че трябва да му се плати 10% от бъдещ трансфер. Той бе продаден на Лудогорец точно преди класирането на разградчани за Шампионската лига.

За него имаше истинска война със Стяуа, която в крайна сметка завърши в полза на Лудогорец, като пловдивчани са получили 400 000 евро за играча си. След това обаче имало още едно споразумение, според което той се отказва от всякакви претенции. То обаче е с по-задна дата и ФИФА приема, че то е за прикриване на положението и да се избегне плащането.

Представител на Ботев на заседанието е бил адвокат Борис Колев, който работи за ЦСКА по случая Тенгариня и Нилсон Антонио, когато „червените" загубиха близо милион, и за федерацията по щанги, когато бе опростена глобата от половин милион долара за процедурно нарушение.

Представител на Хамза пък е бил адвокат Иво Ивков, който наскоро напусна Левски.

Тунизийският национал въобще не успя да се наложи в Лудогорец и бе преотстъпен първо в Иран, а от тази зима се завърна в румънското първенство, където бе даден под наем на Конкордия.

Плащането на парите на Хамза трябва да бъде в едномесечен срок, като в противен случай ще бъде стартирана наказателна процедура срещу пловдивчани за евентуалното отнемане на точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички