Гурник Забже с Лукас Подолски наби Ботев Пловдив в голово шоу със 7 гола


Гурник Забже с Лукас Подолски наби Ботев Пловдив в голово шоу със 7 гола
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1625 0

Ботев Пловдив допусна първо поражение по време на зимната си подготовка. "Канарчетата" отстъпиха в голово шоу с 3:4 на полския гранд Гурник Забже.

Възпитаниците на Душан Керкез не успяха да се справят с коравия тим на "миньорите", в който личи името и на германската легенда Лукас Подолски.

Бившият ас на Байерн Мюнхен, Арсенал и Интер не се разписа в срещата, но това сториха неговите съотборници Себастиан Мусиолик (10' и 29'), Адриан Капралик (13') и Пьотр Кравчук (66'). Попаденията за "жълто-черните" бяха дело на Фаустас Степонавичус, който се разписа на два пъти в 59-ата и 68-ата минута.

Как се разви двубоят? 

Началните минути на срещата започнаха равностойно. Двата отбора по-скоро се проучваха, без да създават сериозни голови положения пред която и да е от двете врати.

Все пак символичните гости бяха по-съобразителни и в 10-тата минута откриха резултата. Суперзвездата на тима Лукас Подолски предостави страхотен пас в предни позиции. Мусиолик получи топката, оставайки на празна врата и реализирайки.

Само 3 минути бяха нужни на Гурник да удвои преднината си. Капралик получи хубаво подаване от Янички. Той излезе зад гърба на противниковата защита и с хубав шут отбеляза.

Сериозен отпор от "канарчетата" липсваше, а техният опонент се възползва, създавайки голям брой опасни ситуации пред вратата на Кайзер.

Още една такава бе оползотворена в 29-ата минута. Първият голмайстор Мусиолик бе забравен от защитата на родния гранд и от неособено трудна позиция се разписа отново.

Ботев стартира по-убедително втората част. Още в началните минути Янис Карабельов можеше да върне едно от попаденията му, но топката профуча над напречната греда.

Усилията на пловдивчани дадоха резултат и в 59-ата минута те скъсиха изоставането си. Фаустас Степонавичус преодоля по страхотен начин няколко протиникови състезатели. Той шутира много силно и точно право в ъгъла, без да остави каквито и да е шансове за реакция на стража на поляците.

Попадението на "канарчетата" сякаш събуди Гурник, който си върна преднината от 3 гола 7 минути по-късно. Пьотр Кравчук се озова непокрит с топка в крака в наказателното поле на "жълто-черните", отбелязвайки за 4:1.

Ботев обаче не се отказа и в 68-ата минута отново Степонавичус върна тима в мача. Той размени двоен пас със Секулич, печелейки си  стрелкова позиция, от която не сгреши.

Отново Секулич с хубава асистенция даде надежда на "канарчетата" за нещо в тази среща в последната минута от редовните 90. Този път на върха на атаката се озова Красиян Колев, който също се записа сред голмайсторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички