Цветан Василев привика шефовете в Ботев в Белград


Цветан Василев привика шефовете в Ботев в Белград
Снимка: БГНЕС

2166 0

Част от най-висшия ешелон на управата на Ботев (Пловдив) са били тази седмица на гости на Цветан Василев в Белград, твърди "7 дни спорт". Както е известно, босът на "жълто-черните" няма право да напуска сръбската столица, докато не мине делото му за екстрадация.

Главната причина за футболната сбирка в Белград е била обявеният фалит на КТБ. Ботев (Пловдив) се очертава да е един от големите потърпевши през новата година от този факт. "Канарите" имат задължения от над 40 милиона лева към Корпоративна банка. След декември банките, които ще плащат гарантираните депозити в КТБ, получават право да изискат този кредит. Допълнителен проблем е, че той не е обслужван от доста време, което може да е повод дори клубът да се обяви във фалит, стига комитетът на кредиторите на банката да го пожелае.

Край Бирената фабрика са наясно със сериозността на положението. На практика в последните сезони Ботев е бил издържан с кредити, които сега висят като воденичен камък на врата му. Затова и Цветан Василев е привикал подчинените си в Белград, за да бистрят излизане от тежкото положение. Докато такъв изход не бъде намерен, най-вероятно няма да се променя и видът на клубната управа. Поне не и в оперативната й форма, където се очакваше да бъде назначен спортно-технически директор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички