Бразилски нападател може да подсили "Ботев" (Пд)


Бразилски нападател може да подсили "Ботев" (Пд)

1246 0

Ботев (Пловдив) може да привлече още един бразилец през лятото. След като "канарчетата" си осигуриха услугите на полузащитника Райлан преди няколко дни, сега те са на път да подпишат и с Жоао Пауло Силва.

28-годишният футболист действа като нападател и крило. Той трябва да пристигне в България на 10 юни, твърди Plovdivderby.com. В същия ден бразилецът ще премине медицински прегледи, след което, ако всичко е наред, ще парафира договор за две години с пловдивчани.

За правата му "жълто-черните" няма да плащат трансферна сума, тъй като контрактът му с последния му клуб Феровария е приключил.

Жоао Силва е продукт на школата на бразилския АБС. Той прави дебют за клуба през 2007 година. В рамките на четири години атакуващият футболист записва 49 срещи, в които реализира 21 попадения. Преди да се утвърди в родния си тим обаче, нисичкият играч рита под наем за

Барас и Ботафого, но без особен успех. През 2011 година АБС праща Силва в южнокорейския Гванжу. След 6 гола в 15 двубоя ръководството на азиатския отбор решава да откупи правата му. До 2013-а нападателят взима участие в 52 мача, но головият му принос не е никак впечатляващ - само 10 попадения. Заради това той е пратен под наем в друг корейски клуб - Даежон. Там Жоао също не оставя трайна следа и след 35 срещи и едва 4 точни изстрела е пратен под наем в Инчеон, след което се завръща В АБС. В родния си клуб успява да съживи кариерата си и в общо 32 мача реализира 8 пъти. Това е достатъчно Ботафого да го вземе. Във втория си престой в клуба Силва е неудържим. Той вкарва цели 14 пъти в 17 срещи, което му осигурява трансфер в Феровария в началото на 2016-а. Силва играе в щатските първенства с тима, като за шест двубоя не успява да се разпише.

Сред най-големите успехи в кариерата на играча е спечелването на бразилската Серия Ц и щатското първенство с АБС през 2010-а.

В момента Ботев не разполага с бразилец в състава си, след като освободи вратаря Виктор Голас. Най-вероятно освен Райлан и Жоао Пауло Силва в Коматево ще пристигне още един играч от страната на кафето.

Собственикът на Ботев Румен Чандъров даде надежда, че Тодор Неделев ще остане в тима и през следващия сезон. Крилото игра при "канарчетата" като преотстъпен от Майнц 05 през пролетта.

"Има огромна вероятност Тодор Неделев да е част клуба през новия сезон. Все още търсим вариант на кой стадион да приемаме срещите си през следващата кампания. "Лаута" не е опция за нас", каза Чандъров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички