"Ботев" взе малък реванш от Монтана за резила на "Огоста"


"Ботев" взе малък реванш от Монтана за резила на "Огоста"

936 0

"Ботев" Пловдив победи Монтана с 1:0 у дома в мач от 11-ия кръг на "А" група. По този начин "жълто-черните" взеха частичен реванш от съперника за унизителното 0:6 на "Огоста" по-рано този сезон. Голът по-рано днес в Коматево отбеляза Нико Варела (69).

В 16-ата минута Лъчезар Балтанов нацели левия стълб с удар от границата на големия пеналт.

Жоел Чибамба пропусна да се разпише сам срещу вратаря, стреляйки високо над напречната греда в 25-ата минута. Десет по-късно отново Чибамба не успя да се разпише от чиста позиция. Нападателят бе изведен очи в очи с Иванов, но шутира право в него.

Йордан Христов имаше възможност да открие резултата, но не успя да намери очертанията на вратата, след като стреля под ъгъл от дясно в края на първата част.

В 65-ата минута Монтана стигна до първото опасно положение пред съперникова врата. Георги Ангелов стреля с глава, но прати топката в ръцете на вратаря Голас.

Малко сред това "Ботев" поведе. Николас Варела засече подаване отдясно на Кифуети и не остави шанс на вратаря на гостите Иванов.

Кифуети стреля опасно в 81-ата минута, но топката мина на сантиметри от сглобката на вратата на Монтана.

Успехът позволи на "Ботев" да се измъкне от предпоследното място, като се изравни по точки с Монтана - 12. До позицията за бараж изпадна големият съперник на "канарите" Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички