"Ботев" вкара от засада, вратар и резерва носят точка на Локомотив


"Ботев" вкара от засада, вратар и резерва носят точка на Локомотив

2730 0

"Ботев" пропусна да зарадва пивържениците си с победа над вечния съперник Локомотив в битката за Пловдив от 3-ия кръг на "А" група. Двата тима направиха 1:1 на стадиона в Коматево.

Мачът е трети без победа за "канарите", а съперникът им взе първа точка от началото на сезона. 

Домакините са отборът, който повече трябва да съжалява, макар че голът, който вкара Алекс Колев беше от засада. Само в заключителните 15 минути нападателят пропусна две 100-процентови положения. Локомотив пък трябва да благодари и на вратаря си Ел Каруби.

Първата опасност в мача създадоха гостите в 8-ата минута, когато след удар на Дани Кики топката се оплете от външната страна на мрежата на вратата, пазена от Валентин Галев.

Не мина и без да прехвърчат искри между играчите на двата тима. В 18-ата минута. Защитникът на "Ботев" Даниел Златков и Мартин Камбуров бяха на ръба да се сбият. Съдията реши спора с по един жълт картон.

В действията на Локомотив през първото полувреме липсваха идеи, но пък и "Ботев" не беше достатъчно настоятелен. Все пак в добавеното време Алекс Колев откри резултата с удар от малък ъгъл. При паса на Мариян Огнянов към него обаче имаше засада, което се видя на повторението.

На почивката треньорът на гостите Христо Колев вкара Зоран Балдовалиев, който се оказа печелившият му жокер. Само три минути след подновяването на играта той изравни. Това даде импулс в действията на Локомотив, но без конкретен резултат.

"Черно-белите" също получиха подарък от рефера Кабаков, който не посмя да изгони с втори жълт картон защитника Боне за фаул отзад срещу Мариян Огнянов.

В 76-ата минута Алекс Колев получи топката на границата на малкия пеналт освободи се, но стреля в тялото на Ел Каруби. Малко преди края отново Колев стреля с глава след центриране на Варела, но Ел Каруби с поредната блестяща намеса извади топката.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Добра многоходова атака на "Ботев" в 4-ата минута. Даниел Генов подаде към Филипов отдясно на нападението на домакините, последният центрира в наказателното поле където вратарят на "смърфовете" Ел Каруби се намесва стабилно.

Първа опасност пред една от двете врати в 8-ата минута, когато нападателя на Локо Пд Дани Кики стреля опасно, но топката се оплете от външната страна на мрежата на вратата, пазена от Валентин Галев. 

Дълъг извеждащ пас към острието на "канарите" Алекс Колев, който обаче е изпреварен от отличния до момента Ел Каруби, който прецени много точно ситуацията и улови топката точно на границата на наказателното поле. Всичко това се разви в 15-ата минута на двубоя.

Искри прехвърчаха между играчите на двата отбора в 18-ата минута. Защитникът на "Ботев" Даниел Златков събота в гръб Мартин Камбуров, който му налетя. Почти всички футболисти от двата отбора притичаха да се включат в мелето. Съдията реши спора с по един жълт картон на Златков и Камбуров.

Пропуск на Алекс Колев в 20-ата минута. След пробив на Даниел Генов отляво стига до нападателя на "Ботев", чийто удар обаче е спасен от вратаря на гостите

След изпълнение на пряк свободен удар пред вратата на Локомотив в 25-ата минута първо Даниел Златков не можа да уцели топката със задна ножица, а после при добавката Даниел Генов стреля високо над вратата.

"Ботев" има лек териториален превес, владее повече топката, но не може да застраши сериозно вратата на съперника. 

Лазар Марин спря опасна контра на Локомотив в 42-ата минута с нарушение в центъра, за което получи жълт картон.

Алекс Колев бележи за Ботев в добавеното време на първото полувреме. След грешка на играчите на Локомотив центъра, Мариян Огнянов напредна и подаде вляво към Колев, който си поведе топката и когато изглеждаше, че е изпуснал момента да шутира и по скоро ще центрира, той прати топката в мрежата от малък ъгъл. На повторението се видя, че при подаването към Колев, той е бил зад малко зад защитата и е можело да се отсъди засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Шок за "Ботев" в 48-ата минута! Влезлият като резерва нападател на Локо Зоран Балдовалиев бележи от границата на пеналта с техничен удар покрай вратаря след двойно подаване с Мартин Камбуров.

Нов шанс за Локомотив в 52-ата минута. След центриране от корнер Валентин Галев изби нескопосано топката и тя летеше към вратата му, но от голлинията обаче Лазар Марин изби с глава.

Удар от въздуха на Лъчезар Балтанов в 61-ата минута попада в ръцете на вратаря на гостите Ел Каруби.

Отново напрежение между играчите в 64-ата минута. Този път спорове за решаване имаха вратарят Ел Каруби и голмайсторът за "канарите" Алекс Колев. След като поспориха двамата получиха жълти картони.

В 72-ата минута Васев остана сам отляво на нападението на "Ботев", напредна и центрира. Отлична намеса на Кирил Котев предотврати опасност пред вратата на "черно-челите". 

В 75-ата минута защитникът на Локомотив Боне фаулира отзад  Огнянов пред наказателното поле, съдията Кабаков му спести жълт картон, който щеше да му е втори и да го извади от игра. Секунди по късно Алекс Колев получи топката на границата на малкия пеналт освободи се, но стреля в трялото на Ел Каруби.

Алекс Колев пропусна да реши мача в 86-ата минута. След центриране на Варела, нападателят на "Ботев" стреля с глава, но Ел Каруби с блестяща намеса извади топката

СЪСТАВИ

"БОТЕВ": 84. Валентин Галев, 28. Филип Филипов, 22. Пламен Николов, 6. Даниел Златков, 24. Лазар Марин, 88. Милен Гамаков, 17. Лъчезар Балтанов, 7. Мариян Огнянов (83 - 20. Серкан Юсеин), 20. Николас Варела, 96. Даниел Генов (58 - 8. Божидар Васев), 9. Александър Колев; треньор Ермин Шиляк

ЛОКОМОТИВ: 16. Ясеин Ел Каруби, 3. Александър Тунчев, 6. Кирил Котев, 71. Пламен Крумов, 89. Йоан Ласиман (82 - 27. Димо Бакалов), 21. Бирсент Карагерен, 18. Христо Стамов (46 - 25. Крум Стоянов), 5. Георги Вълчев, 90. Оливие Боне, 9. Дани Кики (46 - 28. Зоран Балдовалиев), 11. Мартин Камбуров; треньор Христо Колев

Съдия: Георги Кабаков

    ПРЕДИ МАЧА

Победа в дебрито е ще най-добрият реванш пред феновете на "Ботев" за унижението в Монтана (0:6), след което падна главата на треньора Петър Пенчев. Той беше сменен със словенеца Ермин Шиляк, за когото двубоят с Локомотив ще е дебют начело на "жълто-черните".

В състава на "Ботев" проблемът е свързан с отсъствието на наказания капитан Йордан Христов, който ще бъде заменен от Филип Филипов на десния бек. Мариян Огнянов, който пропусна един мач поради контузия, се завръща. Привлеченият от Локомотив (София) Валентин Галев пък ще смени на вратата грешника Михаил Иванов, който беше отстранен от тима след левашките си изпълнения срещу Монтана.

Локомотив записа две загуби от началото на сезона и сега, освен че иска да властва под тепетата, желае да прекъсне и черната си серия срещу градския съперник в първенството. "Смърфовете" нямат победа в последните 9 срещи помежду им в шампионата. В последните 4 срещи те регистрираха поражения, едно от които дойде служебно заради прекъснатото дерби на "Лаута".

Христо Колев обаче ще може да ползва нападателя Зоран Балдовалиев, който вече е картотекиран. Очаква се той да започне в атаката заедно с Мартин Камбуров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички