Ботев ще разколебава Лудогорец за титлата и преди "Анфийлд"


Ботев ще разколебава Лудогорец за титлата и преди "Анфийлд"
Снимка: БГНЕС

2509 0

4 дни преди да стъпи на митичния "Анфилд" в първи мач от групите на Шампионската лига Лудогорец ще трябва да превземе крепостта на Ботев (Пловдив) в Коматево. Двубоят е днес от 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема.

Залогът на базата в близост дo Пловдив е изключително голям и макар да е едва септември, може да се окаже от решаващо значение за развоя на първенството. Шампионите осъзнават, че не трябва да правят нова грешна стъпка, тъй като това ще даде шанс на ЦСКА да се откъсне още по-напред в класирането при успех на "Тича" утре. С оглед предстоящите мачове на Лудогорец с Литекс в Разград и Левски в София трите точки в Коматево влизат в графата задължителни.

Футболистите в зелено обаче със сигурност не приемат толкова насериозно междинната спирка в Коматево, която е точно преди заминаването за Ливърпул и сблъсъка с петкратния първенец на Европа. Традицията също не е на страната на тима. Досега момчетата на Георги Дерменджиев никога не са успявали да вземат пълен успех в Коматево. В предишните си две визити там те стигнаха само до две равенства (2:2 и 0:0). Разписалият се във вратата на Владо Стоянов Юнес Хамза обаче вече е част от Лудогорец. Тунизиецът дори наказа бившия си клуб в мача за Суперкупата, спечелен от „орлите” с 3:1 и предизвикал много скандали, свързани с неадекватното съдийство на Николай Йорданов.

Сблъсъкът за трофея бе и преломен момент, тъй като нажежи до червено обстановката между двата клуба и дори прехвърчаха сериозни искри. Причината за високото напрежение бяха скандалните отсъждания на Николай Йорданов в Бургас. Реферът даде много пресилен червен картон на Александър Колев в добавеното време на първата част при резултат 1:0 за Ботев. Решението наклони сериозно везните в полза на Лудогорец и в крайна сметка тимът стигна до обрат в края. По-късно зелените бяха нападнати от Велислав Вуцов, а феновете на Ботев излязоха с декларация срещу Йорданов и БФС. Едва ли "канарчетата” вече са преживели тежкия удар, който остави часовника да тиктака, отброявайки годините без трофей за клуба. (б.а. - последното отличие бе Купата на България през 1981 година).

Козовете на Ботев в поредната битка с Лудогорец не са никак слаби. Треньорът Велислав Вуцов разполага с поне две силни карти в ръката си, за да се справи с шампиона. Първият, който той умело показа, е, че знае как да флиртува с публиката на жълто-черните. Озверелите привърженици могат да направят така, че малкият и кокетен стадион в Коматево да се превърне в същински ад за Лудогорец. Другият е, че съперникът му най-вероятно ще подходи и с мисъл за мача си с Ливърпул във вторник. Това означава, че тимът далеч няма да е толкова агресивен и ще се пази. Едва ли Лудогорец ще покаже най-доброто, на което е способен днес срещу Ботев и това дава сериозни предпоставки на Ботев да измъкне нещо от този мач.

Веднъж вече момчетата на Дерменджиев бяха само тялом на терена, но не и духом срещу Локо София и едва стигнаха до равенство 2:2, като късметът ги покри.

Лесно може да се предвиди, че no-мотивираният, нахъсан и агресивен тим днес в Коматево ще бъде този на Ботев, който ще има и подкрепата на ентусиазираната си публика. За Лудогорец пък ще е голямо предизвикателство само за 4 дни да смени обстановката, като от тренировъчната база в Коматево отиде на митичния "Анфилд".

Ботев Пловдив – Лудогорец

17:00, база „Христо Ботев”, Коматево

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Стаховяк – Й. Христов, Николов, Терзиев, Б. Васев, Балтанов, Иршак, М. Огнянов, Гамаков, Цветков, Чунчуков

Лудогорец: Чворович – Кайсара, Ал. Александров, Моци, Ал. Василев, Ешпиньо, Златински, Абало, Вандерсон, Мисиджан, Безяк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички