Ботев с нова победа, излезе начело


Ботев с нова победа, излезе начело

912 0

Ботев (Пловдив) постигна четвъртия си пълен успех от началото на първенството, след като се наложи с 2:1 при гостуването си на новака в елита „Хасково“. Точни за „жълто-черните“ бяха Иван Цветков и Лъчезар Балтанов през второто полувреме, като попаденията им донесоха първа победа за тима извън Пловдив.

Минималната победа не отговаря на показаното от двата отбора, тъй като възпитаниците на Велислав Вуцов имаха пълно надмощие през цялата среща. „Жълто-черните“ създадоха куп положения, като същевременно не допуснаха чисти ситуации пред вратата на Адам Стаховяк. Доминацията на „Ботев“ бе и по трибуните, където 2 хиляди бултраси драха гърла от първата до последната минута.

Въпреки превъзходството си през първото полувреме „канарчетата“ трудно намираха пролука през сгъстената защита на домакините. Първата добра възможност бе в 16-ата минута, когато Мариян Огнянов опита трудно изпълнение от малък ъгъл, но топката попадна в ръцете на вратаря. В 23-ата минута близо до гола бе Пламен Николов, който след изпълнение на ъглов удар стреля с глава встрани от вратата. Най-чистата ситуация преди почивката се откри пред Цветелин Чунчуков, който не успя да порази вратата от непосредствена близост след центриране на Милен Гамаков.

„Ботев“ започна много активно втората част и зареди опасни атаки по двата фланга. След няколко разбърквания в наказателното поле, при които по чудо топката не попадна във вратата на домакините, попадението дойде в 51-ата минута. Мариян Огнянов изведе Васев по левия фланг, а левият защитник центрира на далечната греда, където Иван Цветков с глава изпрати топката в мрежата и взриви препълнения сектор с фенове на „Ботев“. 3 минути по-късно опасно прострелно центриране на Иршак премина през малкото наказателно поле без да бъде засечено. В 58-ата минута „канарчетата“ заслужено стигнаха до втори гол дело на Лъчезар Балтанов. Халфът се разписа във втори пореден мач след изпълнение на корнер, след като засече с глава центрирането на Иван Цветков.

3 минути след като си осигури комфортен аванс „жълто-черният“ тим допусна изключително лек гол дело на Емил Ангелов. В 66-ата минута „канарчетата“ можеха да си върнат аванса от два гола, но неравният терен на градския стадион в Хасково попречи на Иван Цветков да се разпише за втори път. Капитанът получи пас от Алекс Колев около точката на дузпата, но точно преди да шутира топката се отклони от бабуна и промени фатално траекторията си. До края на мача „жълто-черните“ удържаха без проблем опита за натиск от страна на домакините.

Преди изиграването на последните мачове от кръга в „А“ група „Ботев“ оглави класирането с актив от 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички