Ботев посяга към наш рекорд в Европа срещу Санкт Пьолтен


Ботев посяга към наш рекорд в Европа срещу Санкт Пьолтен

1596 0

Ботев (Пловдив) се готви да отстрани втородивизионния австрийски Санкт Пьолтен. Преди днешния реванш в Австрия пловдивчани имат аванс след първата среща в Бургас, завърпила 2:1. При елиминиране на австриците "канарчетата" ще се изправят срещу холандския гранд ПСВ Айндховен в третия предварителен кръг на Лига Европа.

В предишния двубой "жълто-черните" изравниха българския рекорд за най-продължителна серия без поражение в евротурнирите - 10 мача, държан досега от ЦСКА. Сега Ботев има отлична възможност да счупи това постижение.

Пловдивчани отлетяха за Австрия с група от 18 футболисти, като единствено третият вратар Филип Димитров от картотекираните в УЕФА не се качи на самолета.

"Жълто-черните" се очаква да бъдат подредени в тактическа постройка 4-2-3-1. В атака позициите си ще сменят Иван Цветков и Цветелин Чунчуков. По крилата ще действат Йордан Христов и Алесандру Куртеан. В центъра ще оперират Мариян Огнянов и Томаш Иршак. Защитното каре пред вратаря Адам Стаховяк ще оформят Филип Филипов, Сърджан Лукин, Росен Колев и Лазар Марин, предвижда "7 дни спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички