Ботев подгони първата шестица след класика в Коматево


Ботев подгони първата шестица след класика в Коматево
Снимка: Иван Йочев

929 0

Тимът на Ботев (Пловдив) се върна в битката за класиране в първата шестица на "А" група, след като не срещна проблеми срещу Марек в Коматево.

Победата бе важна за "жълто-черните" и предвид предстоящият им сблъсък срещу градския съперник Локомотив в следващия кръг.

"Канарчетата" решиха всичко още през първото полувреме и победиха с 3:0 след голове на Чунчуков (5`) и Цветков (23`). Казаков, в самия край на мача (94`), направи победата класическа.

Домакините поведоха още в 5-ата минута. Мариян Огнянов намери Цветелин Чунчуков, който стреля извън наказателното поле. Михайлов успя да посрешне удара, но топката отскочи и влезна в мрежата на Марек – 1:0.

„Канарчетата” не изпуснаха инициативата и диктуваха нещата на терена.

Крум Бибишков бе близо до изравняване, когато в 20-ата минута засече центриране в малкото наказетелно поле. Ударът му обаче не се получи и топката излезе в аут.

Дупничани все пак опитаха да се възползват от моментната пауза в играта на съперника и организираха нова опасна атака, като само един защитник трябваше да се справя с трима противникови играчи. Опитът им бе спрян заради засада.

Иван Цветков обаче бързо попари амбициите на гостите. В 23-ата минута Иван Цветков получи пак по дясното крило. Той си нагласи топката и с външен фалц прати топката на главата на Мариян Огнянов, който с плонж в малкото наказателно поле матира Михайлов за втори път – 2:0.

5 минути по-късно дясната греда лиши Ботев от класически резултат, след прекрасен фалцов удар на Иван Цветков от 15 метра.

Кавдански от гостите се размина само с жълт картон след влизане отзад срещу играч на домакините в 36-ата минута.

Второто полувреме не предложи сериозна разлика и домакините продължиха да владеят положението. Без да се напрягат, Ботев затваряха бързо опитите на Марек да организират атака и бързо изнасяха играта в половината на гостите.

Мартин Димитров от Марек получи жълт картон, след като действа нервно, губейки елементарно топката в средата на терена.

Марек демонстрира желание да се върне в мача и върна домакините в тяхната половина. Усилията им стигнаха до тук, тъй като дупничани не съумяха да застрашат вратата на Ботев.

Пловдивчани не се напрегнаха до края на мача и просто изчакаха края на полувремето, за да се върнат в битката за първата шестица в „А” група.

В края на мача Кристиян Казаков добави след спасяване на Михайлов и направи резултата класически.

След този мач Ботев заема седмата позиция с 30 точки. Те изостават на точка от Левски, които са шестият отбор в горната таблица, но им предстои тежко гостуване в Разград в следващия кръг.

Марек продължават да треперят за оставането си при най-добрите, след като с 13 точки остават под чертата.

Съставите:

Ботев: Страховяк, Филипов, Николов, Терзиев, Христов, Иршак, Васев (Милев 85`), Огнянов, Гамаков, Цветков (Казаков 80`), Чунчуков;

Марек: Михайлов, Виячки, Лахчев, Кавдански, Гаров, Димитров, Петков, Колев, Бонев (Манолов 46`), Кръстовчев (Павлов 60`), Бибишков (Димитров 87`).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички