"Ботев" (Пловдив) завърза жестоката битка за топ 6


"Ботев" (Пловдив) завърза жестоката битка за топ 6

1268 0

Ботев (Пловдив) спря пропадането си в А група, след като пловдивчани стигнаха до победа с 2:0 над Хасково в мач от 18-ия кръг.

Цветелин Чунчуков отбеляза едно от безбройните си положения в 56’, а след червен картон на Еуженио минута по-късно задачата на домакините стана далеч по-лесна. В 70’ Балтанов фиксира крайното 2:0.

Това беше първа победа на Ботев след три поредни поражения, което прати отбора в долната половина на таблицата, а освен това коства главата на Велислав Вуцов.

Днешната победата обаче направи изключително интересна битката за място в топ 6, след като Ботев събра 27 точки и изскочи на 6-о място – с точка повече от Литекс (мач по-малко за ловчанлии) и 2 повече от Черно море. Левски и Берое са с точка повече, а с 2 повече е Локомотив (София).

Хасково е най-слабият отбор в А група и след 18 изиграни мача има едва 7 точки и 34 допуснати гола. Единствената по-слаба защита е тази на Марек (35 допуснати попадения).

Първите 45 минути от срещата бяха белязани от куп пропуски на домакините, като в центъра на събитията беше Цветелин Чунчуков. Още в 7’ Балтанов го намери отлично пред вратата, но централният нападател не успя да завърши успешно и стреля в аут.

Последваха опити на Цветков и Цветанов за удари, които не намериха целта, а в 27’ удар на Цветков срещна крак на защитник, а при добавката Огнянов заложи на техниката и прати топката отново в аут. В края на полувремето Чунчуков се отчете с нов фрапантен пропуск, а при 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

След нея Ботев натисна здраво и в  56’ падна дългоочаквания гол. Балтанов отново се отчете с чудесен пас към Чунчуков, който от границата на наказателното поле наказа вратаря на гостите с хубав удар и откри резултата – 1:0.

Само минута по-късно положението на новака в А група стана още по-тежко, след като Педро Еуженио си изкара втори жълт картон и остави своите с 10 души на терена. Това даде резултат, като до края „канарчетата” тотално доминираха, но Хасково се размина само с още един гол. В 70’ триходова комбинация между Цветков, Христов и Балтанов остави последния на отлична позиция и юношата на Левски не сбърка – удар и 2:0. Чунчуков пък нацели гредата малко по-рано и по този начин резултатът остана непроменен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички