Ботев Пловдив успя да надделее над Пирин, нелеп червен картон беляза мача


Ботев Пловдив успя да надделее над Пирин, нелеп червен картон беляза мача
Снимка: БГНЕС

2638 0

Ботев Пловдив излезе временно на 7-а позиция в "А" група, след като днес в "Коматево" стигна до ценна победа с 1:0 над новака Пирин в първи мач от 13-и кръг на шампионата.

Единственото попадение беше дело на Грегъри Нелсън (66'), като бившият ас вкара още в първия си мач с "жълто-черната" фланелка.

През първото полувреме двата състава играха много припряно, като единственото добро положение беше в полза на Ботев и новото попълнение на тима Грегъри Нелсън, но той пропусна още в самото начало.

В 36' домакините останаха с човек по-малко, след като Божидар Васев получи втори жълт и съответно червен картон. Това даде сериозни шансове на Пирин да стигне до така ценната за тима победа, но това така и не стана.

Интересен е начинът, по който се стигна до червения картон. Първият жълт беше показан на Васев за "неправилно влизане на терена", а след това и за необмислено нарушение. Той влезе на терена принудително още в 16', когато се контузи Лъчезар Балтанов.

Даже напротив - второто полувреме почна много по-добре за "канарчетата", които играха много стегнато и в нападение, и в защита. Пирин имаше два шанса да отбележи, но ги пропиля, а "Ботев" се възползва от най-доброто си в мача до момента и отбеляза.

Даниел Генов и Кифуети изработиха попадението с добра размяна на пасове отдясно в 66'. Българинът изведе конгоанецът в наказателното поле, а той центрира остро по тревата за връхлитащия Нелсън, който отблизо опъна мрежата зад Костов.

До края на двубоя "орлетата" имаха пълен превес и стигнаха до 3 чисти голови положения, но не успяха да се разпишат - нова загуба за Пирин в "А" група.

"Орлетата" също завършиха двубоя в намален състав, след като 2 минути преди края Костадинов напусна терена след удар с лакът срещу Мариян Огнянов.

Благодарение на победата "Ботев" вече има 15 точки, докато Пирин е едва с 4 и заема последното място в "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички