Ботев Пловдив се срина срещу ЦСКА 1948, "червените" мечтаят за Европа (ВИДЕО)


Ботев Пловдив се срина срещу ЦСКА 1948, "червените" мечтаят за Европа (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

903 0

ЦСКА 1948 постигна победа над носителя на Купата Ботев Пловдив след обрат с 2:1 у дома, в мач от 35-ия кръг на Първа лига. В герой за "червените" пък се превърна Неделко Пишчевич.

Развой на ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

Срещата започна с натиск на пловдивчани, които владееха инциативата през по-голямата част от първото полувреме. Те започнаха втората част по същия начин и заслужено поведоха. 

В 50-ата минута Фаустас Степонавичюс, който бе позициониран по дясното крило, центрира топката към границата на наказателното поле, където Кристиан Нвачукву овладя и отправи мощен удар точно под гредата, преодолявайки Петър Маринов, за да изведе своя тим напред в резултата.

ЦСКА 1948 успя да възстанови равенството в 80-ата минута, когато Педриньо центрира в дълбочина на втора греда, където Неделко Пишчевич надскочи Ехидже Окаки, за да отправи удар с глава. Топката рикошира в тялото на крайния бранител на Ботев и придоби такава траектория, че Матвей Игонен да няма шансове да отрази.

Пълният обрат дойде в края на мача (90+1'). При центриране на първа греда Неделко Пишчевич се извиси над всички и се разписа за 2:1, пращайки топката във вратата с глава.

С победата ЦСКА 1948 вече държи съдбата в собствените си ръце. "Червените" са с 49 точки на седмата позиция, която дава правото на бараж. Ботев е девети с 45 пункта на сметката си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички