Ботев Пловдив се изкачи в топ 3 след успех на Арда


Ботев Пловдив се изкачи в топ 3 след успех на Арда
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1331 0

Ботев Пловдив победи Арда Кърджали като гост с 2:0 в мач от 20-тия кръг на Първа професионална лига. Появилият се като резерва Антоан Бароан изведе Ботев в 75-ата минута, а в самия край на мача Милен Стоев си вкара автогол.

Ботев изпусна шансове, като в 18-ата минута Тодор Неделев стреля от далечна дистанция, но ударът му беше блокиран. В 36-ата минута Реда Рабей стреля от около 25 метра и топката премина на сантиметри над вратата на Християн Василев.

В 55-ата минута Тонислав Йорданов получи топката на изгодна позиция с Арда, но стреля прекалено слабо. Около десетина минути по-късно Давид Кики изведе Румен Руменов. Ударът на Руменов мина встрани от вратата.

В 75-ата минута Димитър Тонев изведе Бароан, който беше точен за 1:0. В самия край на срещата Бароан стреля, топката беше засечена от Милен Стоев, който я вкара в собствената си врата.

С успеха Ботев Пловдив се изкачи до третото място с актив от 35 точки. Арда е девети с 22. За Ботев Пловдив следва гостуване на Берое. В следващия кръг Арда ще играе срещу Пирин в Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички