Ботев Пловдив с престижна победа в приятелски мач, Черно море се издъни


Ботев Пловдив с престижна победа в приятелски мач, Черно море се издъни
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

843 0

Ботев Пловдив записа престижна победа с минималното 1:0 в приятелски мач срещу руския Рубин Казан. Това бе четвърта контрола за "канарчетата" на подготвителния им лагер в Турция, както и общо втори успех.

Единственото попадение в срещата падна още преди да бъде преполовено първото полувреме, след като Мартин Секулич се разписа в 22-рата минута. Заслуги за гола имаше и противниковият вратар, който не бе никак убедителен.

Мартин Секулич празнува гол за Ботев Пловдив

Той излезе напред да изчисти силно изритана топка, но не отигра добре от границата на наказателното поле. Така топката се озова в Секулич, който без да му мисли много я прати в оголената мрежа. През втората част и двата тима можеха да се разпишат, но това така и не се случи. В последните минунти пък играч от руснаците бе изгонен с втори жълт картон.

Ботев Пловдив би елитни руснаци, а Черно море се издъни срещу третодивизионни такива

До този момент футболистите на Душан Керкез победиха и датския Вейле, като в същото време допуснаха и две поражения - от полския Гурник Забже и от унгарския ФК Пакши.

По-рано през деня имаше и друга контрола между български и руски тим. Лидерът във временното подреждане на Първа лига Черно море приключи при равенство 1:1 срещу Спартак Кострома, който е част от третото ниво на футбола в Русия.

Атанас Илиев откри за "моряците" в 26-ата минута, но през второто полувреме Спартак Кострома изравни в 54-тата минута. Важно е да се отбележи, че срещата се игра в две полувремена от по 30 минути.

Отборът на Черно море

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички