Ботев Пловдив мина през Балчик като през малка гара и си осигури сблъсък със Славия на 1/8-финалите за Купата на България


Ботев Пловдив мина през Балчик като през малка гара и си осигури сблъсък със Славия на 1/8-финалите за Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1487 0

Ботев Пловдив тресна само с 3:0 като гост третодивизионния Черноморец Балчик в среща от 1/16-финалите за Sesame Купа на България. На 1/8-финалите „канарчетата“ ще се изправят срещу Славия на стадиона в столичния квартал „Овча Купел“.

Възпитаниците на Желко Копич, който бе наказан за тази среща, не оставиха съмнение в превъзходството си по време на целия мач. Те предрешиха крайния победител още до 23-ата минута, когато вече водеха с 2:0 след две попадения на Елвис Ману, а след почивката Дилан Мартенс оформи класическия успех.

Гостите от Пловдив откриха резултата още във 2-ата минута. Елвис Ману излезе сам срещу вратаря Иван Иванов и го матира – 0:1. Той вкара втория си гол в мача в 23-ата минута. Нидерландецът реализира с глава след центриране на Антоан Бароан.

Двубоят продължи в същото русло и след почивката. Дилан Мартенс фиксира крайното 3:0 за Ботев Пловдив в 68-ата минута. Нидерландецът вкара страхотен гол от дъгата на пеналта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички